onsdag 27 april 2011

Kyss mig



Den 29 juli har svenska flatfilmen Kyss mig premiär. Redan nu kan man dock läsa om den på SF:s internetsida under Kommande filmer och även se trailern.

Mia och Frida, båda i 30-års åldern, möts för första gången på deras respektive föräldrars förlovningsfest. Mias pappa Lasse och Fridas mamma Elisabeth ska gifta sig. Nu ska döttrarna från deras tidigare äktenskap äntligen träffa varandra. Lasses dotter, Mia, är nyss hemkommen med pojkvännen Tim och de planerar för fullt sitt bröllop. Trots den komplicerade familjekonstellationen uppstår starka känslor mellan Mia och Frida som inte går att stoppa. Kyss mig är en storslagen och romantisk kärlekshistoria som får oanade konsekvenser för alla inblandade.


.

tisdag 26 april 2011

Apollo listar gayvänliga hotell



Researrangören Apollo har samlat hotell som positionerar sig som gayvänliga under etiketten Gay Friendly. På sin sajt skriver Apollo att hotellen välkomnar HBT-gäster och att de inte accepterar någon som helst form av diskriminering. Apollo har också delat upp hotellen i underetiketter där det finns hotell för endast manliga gäster – Gay Friendly only men – och inom kort introduceras även Gay Friendly only women. Gay-Friendly-länken hittar du här.

måndag 25 april 2011

Veckans pinuppa

Veckans pinuppa, i full fart med att byta till sommardäck. Målad av Gil Elvgren.






torsdag 21 april 2011

Glad påsk!



En riktigt fin påsk önskar Fem alla flator därute! Ät mycket godis, läs många flatiga böcker och se många fina flatfilmer. Tips om böcker hittar ni som vanligt i listan i högermarginalen och recensioner finns under etiketten Böcker. I länklistan hittar ni både sidor som recenserar film och sidor där ni kan köpa film (och förstås finns där en massa andra roliga sidor). Känner ni för mer sociala aktiviteter kanske QX Gaymap kan ge er några bra tips!

PS: Skulle ni under påsken stöta på något trevligt som ni tycker vi bör publicera på bloggen tar vi tacksamt emot alla tips!

onsdag 20 april 2011

She Cards

Hittar du inte det rätta e-kortet att skicka till din darling? Kanske finns det hos She Cards, en sida med bara lesbiska kort!



tisdag 19 april 2011

Erotiska flatnoveller hos Ligga med P3



Radioprogrammet Ligga med P3 har haft flatsextema på sina noveller. Kika gärna in på deras sida och se om du hittar något intressant. Kanske hittar du till och med något du känner igen!

måndag 18 april 2011

Veckans pinuppa

Det är dåligt med pinuppor på bloggen, tycker signaturen J. Men det ska det bli ändring på! Nu startar vi Veckans pinuppa och först ut är denna påskvariant målad av Gil Elvgren.

söndag 17 april 2011

Dags att förbereda sig för Pride!

Stockholm Pride närmar sig! Nej, inte förrän i augusti väl? Helt rätt, men vill man vara med på ett hörn finns det saker att komma ihåg redan nu.

Vill man till exempel vara med i dogtagtävlingen är sista datumet 24 april och om man vill arrangera en programpunkt under Pride är det 30 april som är sista ansökningsdag.

Om du är pridesugen men inte känner någon som du kan ta med dig till festivalen kan ett bra sätt att lära känna nya människor vara att anmäla sig som volontär.

Årets tema på Stockholm Pride är Öppenhet och festivalen kommer faktiskt att vara väldigt öppen eftersom den kommer att hålla till i Kungsträdgården och vid Sergels torg och dessutom vara gratis. Stockholm Pride pågår 1-7 augusti. Vi ses där!

.

fredag 15 april 2011

Vett och etikett för moderna flator

Idag tipsar vi om lite läsning för damer. På After Ellen finns nämligen en serie inlägg om vett och etikett för moderna flator: How to be a gay lady.

Alla möjliga ämnen finns att läsa om, som till exempel hur man dejtar någon som inte älskar djur, hur man överlever semestern med familjeförhållandena intakta, hur man är vän med andra flator och hur man dejtar på internet. Läs och lär! .

söndag 3 april 2011

Vart skulle du gå?

After Ellen har listat sju stycken "Lesbian hangouts" från tv-serier och filmer som definitivt skulle vara värda ett besök om de fanns i verkligheten. Vart skulle du gå?

-Ego (South of nowhere)
-The Planet (The L Word)
-Ten Percent bookstore (Better than chocolate)
-The Dot Grill (Degrassi)
-Fangtasia (True blood)
-Lips (Roseanne)
-Beever cafe (Exes and Ohs)



The Planet i L Word

lördag 2 april 2011

Anyone but me

Webserien Anyone but me har nu lagt ut en sneakpeak från säsong 3. Se den här. Eller om man vill ha ett lite längre klipp från den föregående säsongen så kan man kika här:

fredag 1 april 2011

After Ellen intervjuar Sarah Waters

På amerikanska sajten After Ellen har Sarah och Lee gjort en trevlig intervju med författaren Sarah Waters. För den som känner sig mindre bekväm med att läsa intervjuer på engelska har vi översatt några av de mest intressanta frågorna:

AE: Din bok Ficktjuven har inte bara valts ut till World Book Night, det är också boken som gjorde att du gick från att vara uppskattad lesbisk författare till att bara vara uppskattad författare, håller du med?

SW: Ja, den kom ut 2002 precis när Kyssa sammet gick på tv och plötsligt blev jag mycket mer välkänd som författare. Det är också en bok som verkar dra åt sig många olika sorters människor och när de gillar den verkar de verkligen verkligen gilla den. Det är en bok med mycket berättarglädje.

AE: Hur mycket deltar du i casting och vid inspelning?

SW: Inte alls, men det gör inget. Det är det man vill, att bara lämna över allt och låta dem sätta igång. Jag är med i processen på det sättet att jag träffar regissören och manusförfattaren och får se utkast till manuset och jag får också chansen att ge lite feedback. Men när det väl sätter igång är jag bara en åskådare så det är spännande att se den färdiga filmen för mig också.

AE: Blir du frustrerad ibland när du ser filmen och tänker att: "Men sådär hade inte jag gjort" eller "Det var ju inte sådär jag tänkte mig det"? SW: Ibland. Men man måste släppa det, för det är inte ens bok längre. Min bok finns ändå, det är grejen. Filmen ändrar inte boken, det är bara en extra sak som hänger ihop med min, men det är någon annans projekt.

AE: I boken Kyssa sammet så kan ingen vilja att Nan ska gå tillbaka till Kitty, men i tv-versionen blev vi osams om det och Sarah ville visst det. Hur tänkte du om att det spelades upp lite annorlunda i tv-versionen?

SW: Jag tror det har mycket att göra med hur charmig Keeley är. Sen är det också mycket färg i den första delen av serien och man vet att det är den mest spännande delen i Nancys liv. Men jag tyckte mycket om Jodhi May som Florence och jag ville aldrig för en minut att Nancy och Kitty skulle bli ihop igen. Jag ville hela tiden se henne med Flo som var stolt över att vara lesbisk. Kitty kommer alltid stanna kvar i garderoben.

AE: Stackars Kitty.

SW: Ja, stackars Kitty. .