fredag 26 december 2014

Batwoman is gay

Många av er kanske vet det redan, men annars blir det en sen julklapp för den som gillar serier: Batwoman är lesbisk! Hennes tjej heter Maggie.




torsdag 25 december 2014

Homosexualitetens ursprung

Vi här på Fem flator är rätt säkra på att vi har fötts homosexuella, men det finns de som tror att det är ett val. Kanske kan forskningen snart visa hur det ligger till.

SVT:s Vetenskapens värld visade nyligen ett program om just förklaringen till homosexualitet. Det kan du se på SVT Play. Visserligen gällde forskningen manlig homosexualitet (ständigt dessa män!), men det kan ju ändå vara intressant tänker vi.




onsdag 24 december 2014

Coming out at christmas

En liten favorit i repris!

God jul!

En god jul och ett gott nytt år önskar vi alla våra läsare!


Vi vill också skicka en speciell hälsning till dem som inte tycker att julen är årets höjdpunkt.  Kom ihåg: det finns inga krav! Det är en illusion. Strunta i den. En god jul är precis det godaste som du kan göra för dig själv just nu. Vissa har släktingar att åka till, vissa har det inte. Vissa har en flickvän att krama på, vissa har det inte, men oavsett vilket är du värd att skämma bort dig lite nu! Köp något gott att äta, se något roligt på tv, läs hela Fem flator-bloggen, skicka ett sms till någon du tycker om. Och det här med ett gott nytt år kan vara en bra sak. Snart kommer ett helt nytt år med helt nya möjligheter. Kanske är det dags nu? Kanske är det nu du ska göra allt det där som du drömt om. Gå den där kursen. Boka den där resan. Sök det nya jobbet. Bjud ut den där tjejen. Ja, vi tror faktiskt att det är nästa år det händer, så om julhelgen ser tom ut är det helt rätt tid att börja göra research och planera! All lesbisk lycka och kärlek från oss alla till er alla. ; )


tisdag 23 december 2014

Moa med gäster

Vi hittade några roliga klipp åt er. Fler finns på Youtube!

 

I kassan, en väldigt kort julnovell av Skorpan

Elin Olsson hade tänkt sig att hon skulle möta sin tillkommande på en fest. Kanske hos någon vän eller bekant, eller på någon klubb. Hon hade i vilket fall som helst inte tänkt sig att hon skulle träffa henne i kassan på den lokala matvarubutiken på julaftons morgon. Ändå satt hon där nu, med sitt långa mörka hår och de ännu mörkare ögonen och hennes mungipor drogs upp i ett riktigt farligt leende efter att hon hade ställt frågan.

”Det blir 239,50. Har du lust att gå ut med mig?” Elin drog upp sitt betalkort och tänkte först att hon hade hört fel, men det stora leendet och det faktum att tjejen började skruva lite på sig när svaret dröjde fick henne att inse att frågan hade ställts på riktigt.
”Men… hur visste du ens?” Elin brukade få höra att hon inte såg ut att vara gay. Själv menade hon förstås att man inte kan se ut att vara gay, men hon förstod ändå vad de menade. Ingen tjej skulle få för sig att ragga upp henne på stan. Killar försökte med jämna mellanrum, men det tyckte hon mest var jobbigt.

Hon betraktade tjejen i kassan. Hon hade sett henne i affären förut och tänkt tanken, att hon skulle kunna vara gay, men det var långtifrån säkert.
”Jag känner igen dig”, sa kassatjejen. Elin skulle just öppna munnen och fråga varifrån när damen bakom henne i kön ställde ner en förpackning hushållspapper med en smäll på rullbandet.

”Har ni konverserat färdigt snart? Jag skulle behöva komma hem och sätta in julskinkan i ugnen.” Hon höll menande upp en stor klump griskött och lade även den på rullbandet framför sig.
”Du borde prova att äta vegetariskt istället. Då slipper du allt det där.” Elin log bländande mot damen som inte kunde låta bli att börja skratta.
”Tack för förslaget, men släkten skulle lyncha mig.”

”Kvitto?”, undrade kassatjejen,
”Nej, det är bra…”, började Elin, men tjejen vände på kvittot och där stod något skrivet: Alice, och ett telefonnummer. Elin tog kvittot och fortsatte fram till rullbandets slut medan hon hörde hur Alice sa hej till julskinkedamen och började blippa hennes varor. Hon började packa ner sin mjölk och fil och sedan såg hon bort mot Alice igen. Hon fick en snabb blick tillbaka mellan inläsandet av rödkål och köttbullar och Elin såg att hon log, lite roat och lite generat. Hon var söt. Elin bestämde sig för att skicka henne ett sms senare.

God jul!
/Skorpan

måndag 22 december 2014

I´m every lesbian

Har ni lyssnat på de här fina ljudklippen från stadsvandringen I´m every lesbian i Tensta?

Gör det annars, här på Tensta konsthalls websida. Scrolla ner lite på sidan så ser ni klippen.




onsdag 10 december 2014

Ladies´ fight

Trött på Martin Stenmarck? Gå på Ladies´ fight istället!



Medverkande:

26/3: Anna Blomberg, Ann Westin, Bianca och Tiffany Kronlöf, Ami Hallberg Pauli, + Hemlig gäst
Ladies Fight presenterar Shanti Rydwall Menon, Lisa Eriksson
Musiker: Annika Olsson

27/3: Zinat Pirzadeh, Moa Svan, Ami Hallberg Pauli + Hemlig gäst
Ladies Fight presenterar Shanthi Rydwall Menon, Johanna Wagrell, Malin Appeltofft
Musiker: Annika Olsson

28/3: Anna Blomberg, Shazia Mirza, Annika Lantz, Ami Hallberg Pauli
Ladies Fight presenterar Sara Young, Pernilla Hammargren, Melody Farshin
Musiker: Annika Olsson

17/4: Lena Frisk, Moa Svan, Ami Hallberg Pauli + Hemlig gäst
Ladies Fight presenterar Petrina Karlsson, Elin Nordén, Biggan Lowén

18/4: Bianca och Tiffany Kronlöf, Emma Knyckare, Anna-Lena Bergelin, Ami Hallberg Pauli
Ladies Fight presenterar Petrina Karlsson och Madeleine Walderhaug

Biljetter finns på ticnet!