torsdag 13 oktober 2011

Lotus - ny tidning för bi- och lesbiska tjejerÄr inte det här det roligaste som hänt på länge? Den ser ut som vilken veckotidning som helst i tidningshyllan på ICA, men tittar du närmare så riktar sig alla rubrikerna till kvinnor som älskar kvinnor.

När vi fick höra talas om detta bestämde vi oss för att kontakta tidningens grundare, för att få veta lite mer. Vi googlade först rätt på tidningens facebooksida och hemsida, men lite förvirrade blev vi, eftersom tidningen ibland verkade heta GIA och ibland Lotus. På tidningens framsida, som du ser ovan, heter tidningen Lotus, men i en underrubrik står det att "GIA listar ställena du inte får missa att besöka i Malmö". Hur hängde nu detta ihop? Fems Angelica fick ett svar av Cajsa Linder Lodén på Lotus.

Cajsa säger: Det där med namnet är en komplicerad historia, och det har varit många turer i arbetet eftersom vi alla är relativt nya inom området. Såhär ligger det till: till en början hette tidningen GIA efter den beryktade toppmodellen Gia Carangi som levde ett omsusat liv med många kärlekshistorier med både kvinnor och män. När vi sedan (lite bakvänt) kontaktade bolagsverket så visar det sig att namnet redan är patenterat av ett gigantiskt amerikanskt storföretag, Geological Institute of America (GIA) vilket innebar att vi fick byta namn i sista sekunden. Nu heter vi Lotus efter den historiska benämningen för "Lesbisk kvinna".

Så låg det alltså till, och vi kände oss lite mindre förvirrade i namnfrågan! Även den något förvirrande underrubriken fick Angelica förklarad för sig!

Cajsa säger: Det du gjorde oss uppmärksamma på, dvs "Gia listar ställena" är inte mindre än en gigantisk oerhört störande tryckfelsnisse som vi inte lagt märke till trots cirka hundramiljoner korrekturläsningar. Tidningen är tyvärr tryckt så det felet får vi leva och begravas med. Men Lotus är det som gäller. (Kan också meddela att PANIK utbröt på redaktionen efter att du upptäckt detta ca en vecka efter att vi skickat in till tryck.

Ja, mycket är det att hålla reda på när man startar en ny tidning! Men vi uppskattar förstås det här initiativet och tycker att det ska bli jätteroligt att få läsa tidningen. Men hur får man då tag på den?

Cajsa säger: Tidningen kommer att säljas på Beyond Looks på Möllan (Malmö) och förmodligen även på Hallongrottan i Stockholm. Bor man inte i närheten av dessa butiker kan man beställa tidningen direkt av oss genom att sätta in pris+porto på vårt bankgiro. Release kommer att ske i slutet av oktober och alla updates finns på den nya facebooksidan, Lotus alltså.

Lotus alltså! Här kommer länkarna till Lotus sidor, både den på Facebook och Lotusmagazine.se:

Lotus på Facebook

Lotus Magazine

9 kommentarer:

Jojjo sa...

Gryyyymt!!

Julia sa...

UNDERBART!

Millan sa...

Jag vill läsa den på en gång!

Lois L sa...

Haha, kul att det var ni som kom på tryckfelet! Och kul tidningen, verkar det ju som. I vilken ålder är målgruppen tänkt?

Fem flator sa...

Det vet vi inte, för vi har inte läst den än! Men det verkar vara en tidning för könsmogna åtminstone eftersom den innehåller sextips och kanske för människor över 18 eftersom de listar uteställen. Men nu spekulerar vi förstås bara! ; )

Erika sa...

fyfan vad bra! jag har längtat efter en sån här tidning! Keep up the good work! :)

Malin sa...

Hur kul som helst!!

Paulina sa...

Som jag har LÄNGTAT efter en sån här tidning!!!

Lisa sa...

Nu kom Qx på att tidningen finns. Hopplöst efter! ;)