fredag 5 mars 2010

Lesbisk film på nätet! Del 2: Svenska filmsidor

Igår kikade vi på några utländska sidor om lesbisk film. Idag har Emma och Andie gjort sitt bästa för att hitta vad som finns på svenska. Det var inte helt lätt, säger flickorna. Efter mycket letande lyckades de hitta de här fyra filmbloggarna:

-Lez on screen
Adress
: http://lezonscreen.blogspot.com/
Fems kommentar: Lezonscreen skriver sakligt en sammanfattning om filmens innehåll utan att avslöja slutet. Betyg sätts på Foto, Skådespelare och Totalt. Om filmen finns hos CDON eller Megastore finns en länk dit. I högermarginalen kan man se alla filmer som recenserats. En sida för den som vill få tips på filmer och se en sammanfattning av handlingen!

-Annies blogg
Adress:
http://komtillmin.blogg.se/category/lesbisk-film.html
Fems kommentar: Annie samlar sin lesbiska film i en topplista där det som plockar poäng är romantik och om den lesbiska handlingen tar upp den större delen av filmen. Hon skriver också recensioner på filmerna. Sluten avslöjas inte. En sida för den som vill hitta de mest lesbiska och romantiska filmerna och även få en överblick av filmens handling!

-En flatfilmsblogg
Adress
: http://flatfilm.blogspot.com/
Fems kommentar: Här verkar tyvärr inte vara så mycket aktivitet längre och det är ju synd eftersom bloggaren, ”Maryann Leeman”, skriver både kunnigt och humoristiskt. Filmrecensionerna blandas med andra inlägg om bland annat tv så att hitta en specifik film är svårt. Man får istället se det som trevlig läsning med tips!

-Hej gaytjej
Adress: http://hejgaytjej.blogspot.com/
Fems kommentar: Ragnhild skriver att hon inte gillar när man får veta för mycket om en films handling och därför har hon valt en annan metod på sin blogg. Istället för att skriva om filmerna sätter hon betyg på filmen i kategorierna Gay, Kärlek, Närhet, Story, Utförande och Helhet. En sida för den som inte vill veta för mycket om filmen innan den ska ses!


Det var allt om lesbisk film för idag! I morgon återkommer vi med inköpsställen i Sverige!

PS: Känner ni till fler roliga svenska filmbloggar/sidor? Skriv en kommentar!

.

1 kommentar:

Ragnhild sa...

=)

Kan ju tillägga att om man faktiskt vill veta mer om filmen på hejgaytjej så klickar man helt enkelt på bilden och hamnar på imdbs hemsida. =)