fredag 17 augusti 2012

Skurkflator

Tidningen Mums har utsett filmvärldens tio bästa gayskurkar! Roligt eller vad? Tänker du febrilt nu? Gayskurkar? Finns det sådana? Jo, tydligen. Vi tar en närmare titt på de kvinnliga skurkarna på listan som vi förstås tycker är mest intressanta.

På tiondeplatsen hittar vi Roxy från filmen Basic Instinct med motiveringen:

Det kan tyckas orättvist att inkludera den kärlekskranka flatan Roxy påen lista full av så mycket ondska. Du minns antagligen bara att hon var hopplöst förälskad i den ishacksviftande deckardrottningen Catherine Tramell. Men som tonåring mördade Roxy sina två bröder med en rakkniv. Och bakom ratten på sin svarta Lotus Esprit förvandlas hon till en hänsynslös fartdåre. Hon kör på Michael Douglas – två gånger. Och trampar sedan gasen i botten i en biljakt, som skulle ha räknats som en av filmhistoriens främsta om den inte överskuggats av sexscenerna.På plats nummer sju finns karaktären Ilsa från filmen Ilsa the She Wolf. Vi misstänker att detta inte är en helt seriös film, men det är förstås inte heller alltid man känner för en sådan. Motiveringen lyder:

Det enda som var större än hennes ondska var hennes D-kupor! Den moraliskt tvivelaktiga filmgenren nazisploitation är fylld av sexuella utsvävningar. Och ingen av skurkarna har större aptit på oskuldsfullt kött än koncentrationslägerchefen Ilsa – SS varghona. Hon ligger med massor av män och kastrerar dem så fort de ejakulerat. Hon tvingar sina kvinnliga lägervakter att arbeta topless. Och hon plågar sina kvinnliga fångar med en strömförande dildo. Ilsa inspirerades av den verkliga nazistförbrytaren Ilse Koch, känd som”Die Hexe von Buchenwald".
Rosa Klebb från filmen Agent 007 ser rött har fått plats nummer 6 på tidningen Mums lista. Motiveringen:

Bondfilmernas lesbiska skurkar brukar oftast avprogrammeras av agent 007. ”You can turn off the charm, I’m immune”, säger Pussy Galore i ”Goldfinger”. Till sist kan hon ändå inte motstå Sean Connerys ludna bringa. Men Rosa Klebb, fruktad spion i terrornätverket SPECTRE, är fullständigt immun mot Bonds charm. Hon trånar i stället – genom sina flaskbottnade glasögon – efter den fagra KGB-agenten Tatiana Romanova. I en scen förhör Klebb den unga ryskan om hennes tidigare älskare och beordrar henne att ta av sig jackan och visa upp sig.”You’re a fine looking girl”, konstaterar hon och ser ut att njuta lika mycket som när hon sparkar ihjäl fiender med sin förgiftade rakbladssko.Mommy i filmen Cleopatra Jones har erövrat plats nummer tre på listan med motiveringen:

Mommy är en bindgalen maffiasubba. En gapig och djupt rasistisk heroinbaronessa. Hon bär extravaganta peruker och klär sig i svart läderrock. Hon misshandlar och mördar sina manliga underhuggare. Hon anställer yppiga brudar som hon kladdar på medan de serverar cocktails eller masserar hennes fötter. Den enda som vågar sätta sig upp mot Mommy är Cleopatra Jones, hemlig regeringsagent med rätt att döda (och att odla den största afron i Watts). ”Älskling, vad tycker du om mitt lilla kärleksnäste?” frågar Mommy när hon lyckats tillfångata Cleopatra. ”Din söta krulltott, du vet vad som tänder mig.” Shelley Winters medverkade i många betydligt bättre filmer än den här kitschiga blaxploitationrullen. Men hon hade nog aldrig så roligt som när hon fick spela lesbisk psykopat.


Vill du se hela listan? Kika in på tidningen Mums sida. Se länk ovan!

.

Inga kommentarer: