lördag 5 maj 2012

Trick of the Dark (Mörkrets gärning)

Är det inte dags för lite lesbisk läsning nu? Jo, sannerligen! Angelica har satt tänderna i boken Trick of the Dark, eller Mörkrets gärning som den heter i svensk översättning, av brittiska författarinnan Val McDermid. Enligt Metro är det en "gripping page-turner", och jag faktiskt hålla med. Val McDermid har lyckats hålla spänningen uppe genom större delen av boken men det som är allra roligast med den här boken är alla de lesbiska karaktärerna!

I boken får vi följa Charlie Flint, tidigare profilerare hos polisen, som numera undervisar eftersom hon blivit avstängd från sitt polisjobb då hennes vittnesmål i rätten lett till att en massmördare släppts fri. En bekant ber Charlie undersöka varför en rad dödsfall inträffat i fotspåren av den lesbiska affärskvinnan Jay Stewart. Är det bara en slump eller är Jay på något vis inblandad i dödsfallen? Var dödsfallen inte bara olyckor som man tidigare trott? Charlie har också en flickvän som hon älskar, men efter att ha sprungit in i psykologen Lisa Kent på en föreläsning, har hon svårt att sluta tänka på henne. De mailar till varandra, och mailen är inte helt oskyldiga. Till slut känner Charlie att hon måste få träffa Lisa igen.

Affärskvinnan Jay Stewart skriver på en bok om sitt liv, men hon har problem med att veta hur hon ska uttrycka sig, och vad hon kan skriva utan att avslöja något som inte borde avslöjas. Hon har nämligen träffat en kvinna som hon älskar och den kvinnan vill hon inte förlora på grund av något som hänt i hennes förflutna. Hennes älskade, Magdalena Newsam, har tillräckligt att tänka på, för hon måste vittna vid en rättegång. Rättegången där hennes makes mördare ska dömas. Magdalenas make mördades nämligen samma dag som hon gifte sig med honom. Och samma dag som hon sprang in i Jay Stewart på damtoaletten.

Ja, vad säger ni? Visst är det rätt spännande redan? Spring nu och skaffa boken och unna dig en spännande lesbisk vecka i bokform!

.

1 kommentar:

Ragnhild sa...

Tack för tipset!
Hittade den på ljudbok och den var en av de bästa jag hört på länge. Tycker det är svårt att hitta bra ibland... =)