tisdag 31 juli 2012

Planera din Prideonsdag!

Vad händer då under onsdagen på Stockholm Pride? Fem flator plockar ut de roligaste punkterna på programmet!

Queertango
Danssugen? Tangoverkstan ordnar tangoskola där du får prova att både föra och följa!

Klockan 12,15-14,00 i Pride House (Bryggan)

Utfrågning av Stefan Löfvén
För den med intresse för politik kan det kanske vara intressant att veta hur Socialdemokraternas nya partiledare tänker förvalta sitt partis arv gällande engagemanget för hbt-frågor. Brinner Stefan Löfvén för någon särskild hbt-fråga själv? RFSL och RFSL Ungdom frågar ut honom.

Klockan 13:30–14:30 Pride House (Kafé Klara)Erotisk novelltävling
Delta i RFSU:s sex-novelltävling på temat frihet att välja, frihet att vara, frihet att njuta! Varje dag publiceras den bästa erotiska skildringen på RFSU:s blogg och i slutet av veckan koras festivalens vinnare!

Klockan 14,00-00,00 i Pride Park (alla dagar)

Queer filmquiz
Exklusiva filmpriser lovas när Feministiskt initiativ ordnar queer filmquiz. Kommer du ihåg scenerna som förändrade våra liv? En tävling för quiz-fanatiker, filmälskare, historiker, nyfikna och myssugna.

Klockan 16,45-18,00 i Pride House (Klarabiografen)

Tomboy
Biografen Zita visar filmen Tomboy som handlar om Laure, en tioårig flicka som bor med sin familj i trakterna kring Paris. När hennes familj flyttar till ett nytt område tar hon beslutet att utge sig för att vara pojke och kallar sig Michaël. Laure trivs i sin nya identitet, och hon lever som hemligheten aldrig kommer att avslöjas. Beslutet är kanske inte helt genomtänkt och får oväntade konsekvenser, men leder också till funderingar om kön och identitet.

Klockan 17,00-18,30 på Zita, Birger Jarlsgatan 37 (även ons-lör)Invigning Pride Park
Pride Park invigs med årets Pridetalare Mona Sahlin och Birgitta Ohlsson. Underhållning av Annis Brander, 30-års jubilerande Stockholm Gaykör samt popfenomenet Belle. Balettakademien instruerar till årets Pridedans. Värd för invigningen är Annika Lantz.

Klockan 18,00-19,30, Pride Park

Lisa Miskovsky
En av Sveriges största artister, Lisa Miskovsky, kommer till Stockholm Pride den 1 augusti. I bagaget har hon med sig sina stora hits; "Driving One of Your Cars", "Lady Stardust" och "Why Start A Fire".

Klockan 20,30-21,30, Pride ParkClub KG:s Pridefest
Katja och Gunn bjuder på dans och DJ:s på Debaser Slussen. Swedish Dyke Vibes, DJ Sjeazy Pearl och Coco live. Svettigt dansgolv, flärd och bubble utlovas.

Tid: 1 aug 22,00-03,00
Plats: Debaser Slussen. T-bana: Slussen
Pris: 100 kr förköp (Tickster) och 150 kr i dörren
Åldersgräns: 20 år
Tillgänglighet: Tillgängligt

.

Inga kommentarer: