måndag 30 juli 2012

Planera din Pridetisdag!

I morgon är det tisdag och första dagen på Stockholm Pride! Vad ska man hitta på? Vi plockar ut några punkter ur programmet som vi tycker verkar extra roliga.

När prinsessan begär
Den som känner för ett prinsessäventyr och är ledig mitt på dagen kan passa på att se teaterpjäsen När prinsessan begär - en vuxensaga för scen av Elsa Berggren. Handlingen är som följer: Sagolandets regent vet precis vad hon vill ha: allt. Hon frossar i praliner, prinsar, damer, hallonsoda och startar krig när andan faller på. Men en dag förälskar hon sig i fel flicka. Vad händer när en prinsessa begär något hon inte kan få? Teaterhjälten har plockat fram en magisk kärlekshistoria som utspelar sig i maktens guldskimrande korridorer.

Pjäsen spelas kl 12,15- 13,30 på Pride House (Bryggan) (Även på torsdag samma tid)Rainbow Gospel
Känner man istället för att vara med på scenen själv kan man hoppa på denna workshop där man lär sig sjunga gospel och får framföra låtarna i en mini-konsert i direkt anslutning till workshopen.

Workshopen pågår 12,15-13,30 på Pride House (Kafé Klara)

Ekivok kroki med Frida Mörker
Gillar du att rita? Här får du teckna ”härligt ekivok” kroki med livs levande modeller. Ställ in dig på teman som "Happy Sailor" och "Mexican Death Parade".

Workshopen pågår 17,00-18,00 på Pride House (Studion)

Alla vilda – en film med Birgitta Stenberg
På biografen Zita kan den som gillar Birgitta Stenberg se en roadmovie om att vara fri. Handlingen: I början av 50-talet drog den då tonåriga Birgitta Stenberg från Sverige och sökte friheten ute i Europa. I filmen följer vi med henne på en resa ut i världen där hon nu efter mer än sextio år återser vänner, älskare och älskarinnor.

Filmen spelas 17,15-18,15 på biografen Zita (Birger Jarlsgatan 37) (Även ons-lör samma tid)Grillkväll på Frescati
Föredrar man frisk luft och ett dopp i det blå framför biolokalen kan man istället besöka Föreningen GayCamps årliga grillkväll på Frescatiklipporna. År 2011 var det runt 21 grader i vattnet och långt mer i luften, säger föreningen. Vi får se om de har samma tur i år eller om det utlovade regnet ställer till besvär. Klockan 18-22 är det tänkt att grillkvällen ska pågå.

Stallmästaregårdens After Work och Pre Pride-Party
Katja och Gunn bjuder in till After Work med svalkande dricka och tapas vid Brunnsviken. För den som vill slå sig ner i gräset med en vän finns picknickkorgar med bubbel, jordgubbar och tilltugg. Middagsmeny finns också och dessutom underhållning och DJ:s. Framåt kvällen dj:ar Swedish Dyke Vibes med gäster i festvåningen och där finns även terrass med utomhusbar.

Tid: 31 juli kl 18,00-03,00
Plats: Stallmästaregården, Norrtull, Hagaparken. T-bana Odenplan.
Pris: Gratis Åldersgräns: 18 år
Tillgänglighet: Tillgängligt

.

Inga kommentarer: