onsdag 2 februari 2011

DoktorAndies internetdejtingskola

Välkommen till DoktorAndies internetdejtingskola! Hoppas du på att hitta kärleken på någon sajt som Qruiser eller Flator.se och vill ha några nyttiga tips? Idag delar DoktorAndie med sig av sin visdom!

Först skapar du förstås en egen sida (om du inte redan gjort det) på sajten enligt trestegsmetoden:

1. Vad är det egentligen du vill ha ut av din internetdejting? Se till att det står klart och tydligt på din sida. Var ärlig från början. Att lura människor lönar sig sällan.

2. Visa vem du är. Vad lockar dig när du går in på någons sida? Kanske du faller för att hon skrivit något vackert eller att hon verkar ha skön humor, eller så tycker du att det är roligt att se att hon har samma intressen som du. Rimligtvis tycker hon likadant när hon går in på din sida, så försök se din sida med hennes ögon.

3. Ha en bild. Visst väljer du också bort de sidor som är helt tomma och du inte har någon aning om vems sida det är? Det gör hon också. Obs: Sätt in en bild som visar hur du ser ut. Sätt inte in Angelina Jolie, din katt, eller en bild på dig själv för 12 år sedan eller när du var 20 kg lättare. Du hade väl tänkt träffa någon i din nuvarande skepnad i nutiden? Då är det ingen mening för att utge sig för att vara någon du inte är. Dessutom behöver du inte vara orolig för att du inte ska duga, för det finns så många människor därute med så olika smak. Några av dem tycker helt säkert att du är bland det sexigaste de har sett.

Sådär ja. Nu är din sida klar!

Om du nu är sugen på att börja prata med folk så är det ingen bra idé att sitta och vänta på att någon ska hitta dig. Nej, titta istället runt själv på andras sidor och om du sedan hittar någon söt tjej och tänker att ”Oj, hon gillar precis samma saker som jag. Vad kul!” då skriver du INTE ett meddelande där det står ”Tassar in och lämnar ett avtryck” eller något om kex som smular eller något annat lika intetsägande och fånigt. Istället skriver du förstås precis vad du tänker:
”Hej! Vad roligt att du också gillar att odla tagetes och att spela krocket på vintern. Jag har en egen odling och finska vinterklubbor på min kolonilott. Odlar du något mer?”
På så sätt får hon veta att ni har samma intressen och om du också skriver en fråga till henne blir hon förstås väldigt sugen att svara på den.

När ni sedan börjar prata lite mer: Var positiv i din framtoning. Berätta inte om dina problem med ditt ex, att du givit upp tron på kärleken eller att ditt liv är så väldigt tråkigt just nu. Klagomål är inte vägen till en kvinnas hjärta. I alla fall gäller det för de allra flesta kvinnor. (Men om du älskar att klaga och det är det du lever för så ska du förstås visa ditt rätta jag och försöka hitta någon som du kan klaga tillsammans med.) Var ödmjuk och nyfiken. Skriv inte ett säljbrev om hur fantastisk och snygg du själv är. Om du är det så vill hon upptäcka det själv.

Och sen då? När ni pratat ett tag och hon verkar hur trevlig som helst? Först: se till att ”ett tag” är längre än en vecka. Eller rättare sagt, se till att lära känna henne lite innan ni träffas, via sajten, msn eller telefon. Om du fortfarande inte är helt säker på vem hon är när ni ska träffas - se till att välja en publik plats. Bjud inte hem henne till lägenheten för att där öppna dörren och upptäcka att hon är en 62-årig man.

Med dessa ord tackar DoktorAndie för sig. Lycka till.

.

7 kommentarer:

Kexet sa...

Jag håller med om de där tassavtrycken! Vad vill de egentligen?

Anonym sa...

Oj vad mycket att hålla i huvudet. Om en dejt kommer till stånd eller ett förhållande inleds kommer jag aldrig orka hålla uppe skenet. Jag älskar inte att klaga, men jag har behov av att ventilera mitt inre. Livet är ingen picknick...Tror jag skiter i alltihop...

(Bra inlägg, det är bara jag som är pessimist.)

Fem flator sa...

Hej Anonym! Vad DoktorAndie menade var förstås inte att du i ett förhållande inte ska ventilera ditt inre, utan att du, när du tar kontakt med någon på nätet första gången, inte ska BÖRJA med att rabbla upp en massa klagomål, eftersom personen du skriver till då får ett negativt första intryck av dig. =)

Anonym sa...

Vart vänder sig en ungdomlig, nyskild, pensionär sug för att finna andra kvinnor?

Anonym sa...

Vart vänder sig en ungdomlig, nyskild, pensionär för att finna andra kvinnor?

Anonym sa...

Vart vänder sig en ungdomlig, nyskild, pensionär för att finna andra kvinnor?

Fem flator sa...

Hej Anonym!

Ungdomar, pensionärer, gifta och oskilda, alla är förstås lika välkomna på de olika communities som finns på nätet, och det går att söka människor i ens egen situation om man så vill. Annars kanske detta kan vara något: http://www.goldenladies.nu/

Hälsningar 5