tisdag 1 februari 2011

Politik och feminism?

Mer politik och feminism vill signaturen Aika se på Fem flator fantiserar. Nu är det ju inte den inriktningen som denna blogg har, utan vi ser som vår uppgift att vara en lesbisk godispåse för sugna flator och berätta om böcker, musik, film och andra fantasieggande och uppmuntrande saker som kan regnbågsfärga en ibland tråkig eller jobbig vardag. Dessutom har Fem flator bestämt sig för att vara en opolitisk blogg där alla ska kunna trivas, oavsett politisk färg.

Men samtidigt tycker vi ju så väldigt mycket om att få mail med önskemål och tips från våra läsare, så ett litet undantag kan vi väl göra! Andie har alltså letat reda på två feminister som har olika politisk färg, så att det åtminstone blir rättvist. Om ni känner för lite politik idag kan ni alltså välja vilket av klippen nedan ni vill titta på. Eller om ni vill se båda och sitta och stöna och sucka lite över det ena klippet och säga att ni inte kan förstå hur någon kunnat rösta på denna person, så är det fritt fram. (Klippen är från innan valet, men politikernas åsikter har förmodligen inte ändrats sedan dess.)

3 kommentarer:

Sara a.k.a. Game Girl sa...

Det kan lätt bli för mycket politik också... vardagligt liv är bättre och mer verklighetstroget (fast jag menar för den sakens skull inte att jag ogillar politiken som dessa två kavata kvinnor för!).

Fem flator sa...

Nej, självklart är det bra att intressera sig för politik och att ta reda på vem som brinner för samma ämnen som man själv gör. Och det är jättebra att det finns duktiga politiker som slåss för sin sak. Säkert finns det också en mängd politiska bloggar att läsa för den som är intresserad. =)

Anonym sa...

Åh, Birgitta. Min kämpe! Och Gudrun som jag lyssnade noga på under hennes föreläsning i somras på Hola folkhögskola.

Duktiga donnor!

J