måndag 9 januari 2012

Baby JaneDet är ett bra tag sedan vi recenserade en bok på bloggen så nu är det verkligen dags! Angelica har satt tänderna i Sofi Oksanens Baby Jane. Ni vet den där rosa boken med hopkedjade armar som ni funderat på om ni ska våga köpa eller om den är alldeles för tung.

Den som har älskat någon riktigt mycket men har stoppats av omständigheter som inte går att rå på kanske kan känna igen sig i den här boken. Det är nämligen precis vad som händer huvudpersonen i Baby Jane. Hon förälskar sig i den coola flatan Piki och allting verkar helt perfekt. De går ut och festar mest hela tiden och Piki lovar så mycket fina saker som de ska göra tillsammans.

Men efter ett tag inser berättarjaget att någonting inte står rätt till. Piki vill inte gå ut mer och varför kommer hennes ex hela tiden hem med mat åt henne? Och tvättar hennes kläder? Berättarjaget har stött på många deprimerade människor, men ingen som Piki. Det kommer fram att hon har panikångest. Hon väntar och väntar på ett anfall som ska komma för att det sedan ska vara över. Men det kommer inget sådant anfall. Berättarjaget blir allmer frustrerad av att inte kunna få ett riktigt förhållande med den hon älskar.


Som ni kanske redan förstått är detta inte någon solskenshistoria. Huvudpersonerna i boken har inga direkta ambitioner i livet. De sträcker sig till att få ihop lite pengar till mat. Fastän de älskar varandra blir det mesta fel eftersom Piki är för stolt för att berätta om sin panikångest och ta emot hjälp från sin flickvän.

I Baby Jane får du chansen att se en miljö som förhoppningsvis ligger långt bort från din egen och boken är lättläst rent språkligt. Letar du efter en uppiggande kärlekshistoria är det dock helt fel bok för dig!


En recension av: Angelica

Har du något boktips till oss? Maila
5flator@gmail.com!
För fler recensioner: Klicka på etiketten Böcker!


.

Inga kommentarer: