tisdag 20 mars 2012

Gayiga och lesbiska appar

De senaste åren är det väldigt många som har skaffat iPhones och andra smarta mobiltelefoner där det går att ladda ner spel, surfa, lyssna på musik och se på tv. Har gayvärlden dragit nytta av detta? Finns det några roliga gayiga appar att ladda ner? Vi satte googlemaster Andie på uppdraget att ta reda på den saken.

App app! Många appar finns det, men det finns fler gayiga appar för och av killar än för och av tjejer. Är vi mindre teknikintresserade än killarna? I mitt letande efter gayiga appar hittar jag först en rolig sida, idownloadblog heter den, som har listat Topp 5 inom gayiga iPhone-appar. Författaren Tyrones topplista över de bästa apparna ser ut såhär:

1. Edge Gay News Reader: Edge är världens största nätverk för HBTQ-nyheter, men här finns också foton, kolumnister och tips på var man kan bo, äta och parta. Lite oklart är det, hur amerikansk den här appen är (förmodligen rätt så amerikansk), men det kan förstås vara roligt att ha den ändå.

2. (Grindr): Eftersom Tyrone är en man har han satt appen Grindr som nummer två på sin lista. Egentligen ville han nog sätta den som nummer ett, för den här appen är en fiffig sak som hjälper gaykillar att hitta varandra. De markerar sin position på kartan och sedan kan andra killar hitta dem. Varför den inte finns för flator? Ja, säg det. Kanske är det du som ska skapa den? I och för sig skulle man kanske kunna använda sig av appen AreYouInterested istället, där man kan se bilder på singlar i ens område och klicka på Yes om man gillar dem och se om de gillar en tillbaka.

3. Gay Internet Radio Live: G.I.R.L spelar dance och clubmusik. Kända DJ:s gör remixer på kända låtar och du kan önska dig låtar genom att maila till stationen.

4. Gay Cities: Den här appen verkar ju väldigt bra. När du är ute och reser får du tips om gayvänliga hotell, barer och restauranger.

5. My Gay Agenda: En homokalender med humor! Den skriver dels in små noteringar om historiska gayhändelser, men den skriver också in små noteringar om sådant den tycker att du ska göra en viss dag.Men speciellt lesbiska är ju inte de här apparna på listan. Vad finns det mer? Jag kikar in på Apples App Store och ser om jag hittar något roligt där!

Lesbian Chat? Ja, men det låter ju som en hit för den som har en stund över och vill socialisera med andra tjejer.

AfterEllen: After Ellen känner kanske de flesta till? Här finns nyheter för lesbiska och bisexuella tjejer, det mesta inriktat på nöjesvärlden.

365GayNews: En nyhetsapp för HBTQ.

Gay and lesbian books: En samling böcker.

Fler appar finns det, men det är svårt att avgöra vilka som är bra. Kanske får man helt enkelt prova sig fram och se vad man gillar. Har ni där ute provat några roliga appar som ni vill tipsa om? Lämna gärna en kommentar i så fall!

.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Ska snart skaffa mig en sån därn telefon så jag ska testa era tips då! :)

Millan sa...

Jag har inte heller någon fintelefon. Men lite sugen blir man ju ibland...