torsdag 19 maj 2016

Tillbaka till henne av Sara LövestamNu har vi fått tag på en riktigt fin bok! Lite sent kanske, för "Tillbaka till henne" är från 2012, men vi har ju haft så mycket annat i läshögen. En rejäl pocket är det - 585 sidor, men det är inte långtråkigt någonstans och Sara Lövestam har talangen att smyga in de där små detaljerna som gör att vi verkligen lär känna personerna och bryr oss om hur det går för dem.

Det börjar med ett par skor, en trälinjal, ett par stålbågade glasögon och en silverbrosch. Sakerna har varit ute och vandrat på skilda håll men hamnar till slut hos samma person, en kvinna som heter Hanna och som vantrivs i sitt förhållande och i sitt jobb. Hon blir mer och mer fascinerad av sakerna och snart börjar de förändra hennes liv. Hon får en stark lust att ta reda på varifrån de kommit och vad de vill henne.

Parallellt med historien om Hanna löper historien om Signe, en lesbisk folkskollärarinna i Tierp år 1906. Den här berättelsen är den vi gillar allra mest. Den är romantisk och spännande och vi får följa Signe när hon förälskar sig i en kvinna samtidigt som hon försöker bli av med mannen som vill gifta sig med henne. Kärlek, svek, hemligheter och kamp för kvinnlig rösträtt blir en härlig kombination i en spännande berättelse.

Har du inte läst den här boken redan så rekommenderar vi den verkligen. Kanske något att njuta av i solstolen i sommar?

Inga kommentarer: