torsdag 7 juli 2016

Fem testar: HER

Dags för nästa app! HER är en lesbisk app och den sägs vara till för dejtande, chatt, för att träffa vänner och för att få veta mer om lokala event. Enligt HER själva är appen "the biggest community for queer women worldwide".Den här appen letar, precis som Tinder, upp de människor som befinner sig närmast dig. Precis som i Tinder kan du också välja vilka människor du gillar, fast här genom att trycka på ett hjärta. Du får aldrig välja "Nope", utan här swipar du bara vidare till nästa bild, vilket ju i realiteten är precis samma sak som att säga "Nope", men du förlorar själva momentet där du kan känna dig maktgalen och ta ut dina aggressioner på främlingar.

Något som är lite tråkigt med HER-appen är att det inte finns någon plats alls för att skriva text. Den här appen är alltså mer utseendefixerad än Tinder. Dock har en del intelligenta människor hittat en väg runt detta genom att lägga in ett foto med text på.

När du och någon annan har gillat en av varandras bilder får ni chatta med varandra. Om ingen av er börjar samtalet tappar HER-appen tålamodet efter ett tag och skickar meddelanden om att du ska göra "the first move" och hjälper till med att föreslå djupa samtalsämnen som "What is your favourite type of pickle"?

I den här appen finns inte alls lika många svenska användare, inte än i alla fall. Det finns en knapp som heter "Feed" där man kan välja "Global" eller "Local" eller "Events" men på den lokala nivån händer inte så mycket.

Då och då skickar HER ut samtalsämnen som den vill att användarna ska diskutera. De är ofta rätt amerikanska. Till exempel kan appen vilja veta hur du ska tillbringa Thanksgiving.


Sammanfattningsvis: Appen är mer lesbisk än Tinder, men känns också mer amerikansk och har färre användare. Synd att man inte kan skriva en presentation.

Inga kommentarer: