onsdag 6 juli 2016

Fem testar: Tinder

Du har märkt det också, eller hur? Fler och fler skaffar den där appen - Tinder. Men är den verkligen något att ha? Vi har testat för att hitta Tinders för- och nackdelar!


Hur går det då till? Jo, först skapar du en profil. Appen hämtar sin information från Facebook, till exempel ditt namn och din ålder. Även bilderna du vill använda får du välja från dina Facebook-album. Ditt kön hämtas också, så om du är en kvinna som söker en kvinna är det bra om du har ställt in på Facebook att du är en kvinna. Du kan sedan skriva en kort presentationstext om dig själv, samt välja vilket kön och ålder du söker.

Sedan kan du sätta igång och matcha! Du får upp bilder på en massa kvinnor. Vissa har inte lyckats med sina inställningar eftersom det står i deras texter att de söker en man. Ibland får du upp bilder på män också. Du kan välja att trycka "Nope", "Like" eller "Superlike" på de bilder du får upp. Om personen i fråga trycker "Like" på dig med blir appen glad och konstaterar "It´s a match!". Nu kan du chatta med personen. "Superlike" är tänkt att du ska använda när du hittar någon som du gillar extra mycket. I gratisversionen av Tinder har du bara en superlike om dagen.

Vad tycker då vår testgrupp om Tinder? De flesta tycker att det är roligt att det finns så mycket folk som använder appen. Om du bor i storstan kan du swipa mellan nya människor varje dag. Bor du på en mindre ort där du inte har så många människor omkring dig kan du behöva byta plats i appens inställningar. 

Några störde sig på de män och heterokvinnor som smugit sig in i urvalet, men de flesta tyckte det var lätt att bara swipa bort dessa. 

Några tyckte att appen är utseendefixerad, men det är lite upp till användarna hur det blir. Det går att skriva en ganska utförlig text om sig själv, men alla gör inte detta utan nöjer sig med att bara ha en bild. Några tyckte att man kan se bilden som bara ett första urval där man väljer bort de människor som man absolut aldrig skulle kunna tänka sig att dejta. Sedan får man ju ändå prata med personen i fråga, och då kan man avgöra om den är intressant eller ej. Tycker man att utseende alltid är totalt irrelevant kan man swipa "Like" på alla personer man får upp. 

Funktionen "superlike" mötte olika reaktioner. Vissa tyckte att det kändes alldeles för på att ens använda den. Det kanske skrämmer bort människor att man menar att man gillar supermycket fastän man aldrig träffat dem eller pratat med dem? Andra tyckte att det var jobbigt att man bara fick en enda superlike om dagen. Vad händer om man använder den och sedan kommer en bild upp på någon som man gillar ännu mer?

Sammanfattningsvis då: Vad tycker vi om Tinder? Jo, sammantaget är vi positivt inställda. Det är ett roligt sätt att träffa nya människor och det är många lesbiska som använder appen. Det är också bra att alla funktioner man behöver finns i gratisversionen, så att man slipper köpa till något.

2 kommentarer:

Lesbian Film sa...

Nice. I live your blog. this content is useful. thanks for share it.

Anonym sa...

if you want, watch more <a href="http://www.lesbian-drama-movies.com/>lesbian film </a> and feel the heart for pain when it end up with sad ending.