måndag 2 januari 2017

Svenska med spansk brytning av Alicia PenaVi startar det nya året med att läsa ett seriealbum! "Svenska med spansk brytning" är serier i stripp-format om Ali som har flyttat till Sverige för att bo med sin flickvän Kris.

Vissa av serierna handlar om kulturskillnaderna mellan Spanien och Sverige och om hur det är att försöka förstå ett nytt land, vissa serier handlar om huvudpersonens ilska mot orättvisor i samhället och vissa serier är lustigheter om sådant som händer i huvudpersonernas vardag.

Just att serierna är i strippformat gör att det är lite svårt att recensera den här boken, för då hänger det mesta på att man har samma humor som författaren av boken, att man uppskattar den där lustigheten i slutet av varje stripp. Det här är därför en bok som passar vissa människor och inte andra. Men att boken har fina bilder tycker vi i alla fall allihopa.

Hur lesbisk är boken? Ja, det beror på hur man ser det. Boken handlar till störst del om ett lesbiskt par, men det påverkar egentligen inte handlingen i stripparna alls. Själva temat i boken är inte lesbiskt, men det är två kvinnor som utför handlingarna och det är förstås alltid trevligt.

Sammanfattningsvis: En gullig seriebok om kulturkrockar som passar en viss sorts humor.


Inga kommentarer: