måndag 26 mars 2018

Skuggan och pojken som försvann


"Skuggan och pojken som försvann" är fortsättningen på Lotta Sundins ungdomsbok "Vem är Skuggan?" I den förra boken hade huvudpersonen Tuva fått en flickvän, Julia, och de hade tillsammans bestämt sig för att ge värstingen Albin en chans och låta honom komma och plugga med dem.

När vi möter Tuva igen börjar problemen hopa sig för henne. Julia är arg för att Tuva inte berättar vad hon tänker och känner, och judohallen, där de brukar träna, ska stängas. I skolan är det dags för det Tuva hatar mest av allt: redovisning, men kanske är det okej ändå, om hon får redovisa tillsammans med Julia och Albin?

Just den morgonen, när det är dags för redovisningen, händer det något konstigt. Albin är försvunnen,  fastän han har lovat att komma, och fastän han har övat så att han kan hela sin del av redovisningen utantill. Vart har han tagit vägen? Tuva och Julia börjar söka i hans spår och inser att Albins liv innehåller många hemligheter.

"Skuggan och pojken som försvann" är i första hand skriven för unga i 11-14-årsåldern, men funkar fint att läsa för vem som helst som är sugen på något lättläst och spännande. Del nr två i serien är lite sorgligare än den första, men innehåller också mycket kärlek.


Inga kommentarer: