måndag 13 december 2010

Det händer nu
Idag har jag läst en mycket söt ungdomsbok som gjorde mig alldeles glad. Boken heter Det händer nu och är skriven av Sofia Nordin.

Vad är det då som är så speciellt med den boken undrar du? Först och främst är det de två huvudpersonerna som är så kloka och modiga och så väldigt kära i varandra. Det njuter jag av. Boken tar upp alla problemen unga tjejer ställs inför när de inser att de är lesbiska. Känner hon likadant? Vad ska kompisarna säga? Hur ska mamma och pappa reagera?

Det är också roligt att se hur människorna runtomkring huvudpersonerna beter sig. Fastän alla vill väl finns det en del trösklar att ta sig över när någon i ens närhet kommer ut. Främst är det nog föreställningen att saker kommer att bli annorlunda i relationerna, att det finns en massa saker man inte får göra och säga och människor känner sig bortkomna eller utanför när det händer något som är utanför ramen, som de tror att de inte förstår sig på. För vissa människor tar det längre tid att inse att ingenting faktiskt förändras särskilt mycket.

Vi har boktipsat om Det händer nu tidigare, i samband med Augustnomineringen, men för er som missade det kan jag berätta att boken handlar om Stella och Sigrid, två av skolans populäraste tjejer, som pratar om smink, killar och kläder, men egentligen tänker på helt andra saker. Även om det är en ungdomsbok tycker jag att man har behållning av den även som vuxen. Läs den!

En recension av: Angelica


.

7 kommentarer:

Unknown sa...

WWW

Ragnhild sa...

Den vill jag läsa... =)

Clara sa...

Fick den boken när jag fyllde femton för någon dag sedan, ser väldigt mycket fram emot att läsa den :)

Fem flator sa...

Vilken jättebra present! =)

Clara sa...

Nu skriver jag igen men jag läste nyss ut boken, tog en kväll. Boken kunde lika gärna handlat om mig, åldern och kärleken är precis samma, fast min Sigrid heter Sanna och hon var rädd för kärlek så de gick inte lika bra.. Jag känner igen nervositeten att vänta på de där smset när man förklarat hur man känner och allt annat som händer när man är kär i en tjej på riktigt. Som sagt slutade inte min historia lika lyckat så jag läser sista meningnen fylld med tårar.

Fem flator sa...

Nästan alla har nog lyckliga och olyckliga kärlekshistorier, men de kommer i lite olika ordning. Du får se fram emot de lyckliga kärlekshistorierna du har kvar, Clara!

Hälsn 5

Lillen sa...

Underbar bok, alla måste läsa!! :D