torsdag 11 oktober 2018

Mammornas bebisresa av Hedvig och Adrian van BerlekomMammornas bebisresa är skriven och illustrerad av Hedvig och Adrian van Berlekom. Det är en barnbok (3-6 år) som handlar om Isa och Anna, som vill bli mammor. 

De åker till ett sjukhus och sätter in frön, gör flera försök, väntar, och förbereder sig. Till slut kommer barnet de har längtat efter.

Så tycker vi: Toppen med en bok som visar hur två kvinnor blir föräldrar. Boken är skriven på rim, och meningsbyggnaden blir ibland lite krånglig på grund av sättet det rimmas på. Meningarna är också olika långa, så att man inte riktigt får till rytmen när man läser. Kanske hade det varit bättre att inte rimma alls. Vissa uttryck gör också att texten kanske inte alltid är optimalt barnvänlig. 

Men känslorna mellan mammorna framgår tydligt och vi förstår att de längtar mycket efter sitt barn. Illustrationerna är också fina, men barnet vi läste med såg hela tiden fram emot att få se hur barnet ”blev”, och hur det lekte i huset, och det fick kanske inte så mycket plats.

1 kommentar:

nikkisa889 sa...

Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to seek out anyone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is wanted on the web, somebody with a bit originality. useful job for bringing something new to the internet! online casinos