torsdag 29 januari 2009

Jeanettes

När hon tog tag om mina axlar och tryckte upp mig mot väggen i källaren blev jag först lite chockad, men när jag såg in i hennes ögon byttes min rädsla ut mot upphetsning. Alex hade jobbat på Jeanettes i sex veckor och jag hade inte kunnat ta ögonen ifrån henne sedan hon klev in i köket den där första morgonen. När dörren öppnades och Peter kom in med henne glömde jag helt bort vad jag höll på med. Det var som att hon gick runt med ett energifält omkring sig och när hon såg på mig när vi hälsade och jag tog hennes hand gick en rysning genom min kropp. Jag vet inte om hon hade blivit lika fascinerad av mig som jag var av henne, men vi hade småflörtat med varandra hela tiden sen dess.

Killarna i köket sa att Alex bodde med nån kille som hette Micke, så de lät henne vara ifred fastän de helt klart var intresserade av henne. Jag brydde mig inte om ifall hon hade nån kille. Jag flörtade med henne ändå. Det var ju bara på skoj. Och dessutom flörtade hon tillbaka så det kunde inte vara som att hon inte gillade det.

Nu var Jeanettes stängt för matsalen skulle renoveras innan sommaren började och semesterfirarna kom. Killarna hade åkt in till färghandeln i stan för att skaffa färg och redskap och jag och Alex höll på att bära ner möbler och bråte i källaren. Vi hade redan flyttat ner hälften av matsalsmöblerna och flörtandet och var värre än någonsin nu när vi visste att ingen annan kunde höra oss. Jag visste fortfarande inte om det var på skoj eller om det låg något allvar i det, men roligt hade jag i alla fall. Jag tänkte på att det var ovant att se Alex i jeans och t-shirt istället för de svarta serveringskläderna som alla på Jeanettes var tvungna att bära. Vi bar ner ett bord till för den branta trappan; jag gick först och höll bordet i händerna bakom mig och Alex gick bakom och försökte ta trappstegen samtidigt som jag.
”Du har förresten en jävligt snygg häck”, sa Alex bakom mig. Jag skrattade.
”Men tack älskling. Jag gillar dina bröst i den där t-shirten.”, sa jag i samma hurtiga ton som vi alltid körde med.
”Peter tycker också att du har en snygg häck. Jag har hört honom säga det flera gånger”, fortsatte Alex.
”Jag vet”, suckade jag. Peter hade försökt få med mig ut på en öl efter jobbet ungefär 50 ggr.
”Han säger att du är svårflörtad”, sa Alex.
”Det kanske beror på vem som frågar”, menade jag och jag hörde Alex skratta bakom mig.
”Jaså… Om en snygg tjej skulle fråga dig då”, sa hon, fortfarande i den hurtiga tonen. Jag höjde på ögonbrynen.
”Ja, det skulle ju vara en annan sak”, sa jag. Vi ställde ner bordet i ett hörn.
”Och… om jag skulle fråga dig?” Våra blickar möttes och jag hann inte tänka ut något svar förrän hon stod tryckt emot mig. Hon lade sina armar om min midja och kysste mig. Plötsligt hade jag landat i verkligheten. Och verkligheten var att hon ville ha mig på riktigt. Eller skulle hon skrattande springa därifrån om en sekund och hämta fler möbler? Hennes läppar lämnade mina men hon stod fortfarande tryckt emot mig och såg in i mina ögon.
”Vad tycker du egentligen om mig”, frågade hon.
”Jag tycker… väldigt mycket om dig”, svarade jag.
”Då har du ingenting emot att jag kysser dig igen?”
”Nej”, svarade jag leende. Hon kysste mig igen och lade sina händer på min rumpa. Jag lade mina tafatta händer på hennes axlar och smekte den lena huden på hennes muskulösa överarmar som jag hade drömt om att göra sedan den första dagen. Jag började inse att det fanns en chans att jag kunde få henne på riktigt om jag vågade ta risken. Nu kände jag hennes händer på ryggen. De smög sig in under min tröja och smekte min midja och min mage. Strax därefter kände jag hennes ena hand närma sig mina bröst och försiktigt ta tag i det ena. Mina bröst blev stenhårda och jag drog efter andan när det gick som en ilning genom min kropp från mina bröst till mitt underliv. Jag blundade och lutade mig bakåt. Jag kände Alex läppar kyssa min nacke och jag hörde hur hon andades häftigt. När jag öppnade ögonen släppte hon mig och drog av sig sin t-shirt. Jag drog av mig min med. Hon tog av sig sin bh och såg på mig och tog jag av min med. Hon lutade sig sakta mot mig igen och jag andades djupt när jag kände hennes bröstvårtor nudda mina och hennes bröst tryckas mot mig. Jag tog hennes hand och drog med henne bort till det stora långbordet som killarna hade burit ner på förmiddagen.
”Det har suttit många viktiga människor vid det här bordet”, sa jag.
”Hur många har legat på det”, sa hon.
”Jag tror vi skulle bli de första.”

När killarna kom tillbaka några timmar senare hade vi dragit fram solstolarna och satt oss på terrassen mot vattnet och snott en vinflaska ur källaren.
”Men vafan”, hörde vi Peters röst när han kom över gräsmattan. ”Här sliter man hela dagen och ni sitter och dricker vin?”
”Vi har faktiskt burit ner alla möblerna i källaren och tvättat av utemöblerna på terrassen”, sa jag. ”Nu förtjänar vi lite vila. Sluta gnälla och hämta några öl och sätt er istället.”
”Aha. Ja, det var faktiskt jävligt bra”, sa Peter och gick in i köket efter öl åt killarna.
”Jag måste hem”, sa Alex. ”Jag måste släppa in Micke och ge honom mat.” Jag rynkade ögonbrynen.
”Släppa in….”?
”Ja, Micke är min katt.” Jag skrattade.
”Hur kommer det sig att de flesta här på restaurangen har fått intrycket av att Micke är en man?”
”Det vet jag inte. Men det är rätt praktiskt”, sa Alex och log stort. ”Ska du med?”

2 kommentarer:

Succubus sa...

Jätterolig blogg!
Något jag definitivt kommer följa med intresse :)

Fem flator sa...

Flatorna tackar och bockar. =)