lördag 16 oktober 2010

Fem frågar: Erika Söderström på Charlie by Kabusa

-Hej Erika! Vad är Charlie by Kabusa?

-Det är en nystartad imprint (ett förlag inom förlaget) till Kabusa Böcker. Vår målsättning är att ge ut både skön- och facklitteratur. Vi ger ut litteratur med inriktning queer-, hbt-, genus, sexualitet och livsstil. Charlie by Kabusa är ett förlag som har fattat att världen och samhället har förändrats och förändras.


-Vilka böcker har ni just nu under ert förlag? Och vad handlar de om?

-Vi har nu under september och oktober gett ut tre nya titlar:

Anna-Lena Brundins och Lill-Marit Bugges fiktiva biografi ”Marja och Agneta – the story of True Love”, om de lesbiska finska rabiatfeministiska karaktärerna Marja och Agneta, kärleksparet som Brundin och Bugge spelat på scener och i teve sedan början av 80-talet. Det är 30 års kvinnohistoria ur ett annorlunda, roligt och lite skruvat perspektiv.

Vi har även gett ut den erotiska novellsamlingen ”Skamlöst” som består av arton heta noveller av nitton olika författare, både etablerade och debutanter. I ”Skamlöst” återspeglas självklarheten i att det finns en mängd olika uttryck av begär och en uppsjö av erotiska blickar. Tematiken i ”Skamlöst” är väldigt bred och novellerna rör sig från det litterära subtila med erotiska undertoner till betydligt mer explicita erotiska skildringar.

Nu den 14 oktober släpper vi också Hanna Wikmans debutroman ”Lift”, en magisk-realistisk roadbook om slyngeltjejen Jonni som liftar sin väg genom Europa och möter Liv, Liv som tillhör det odefinerbara, fantastiska Lucinda-släktet, ett släkte med trolska tummar som färdats genom världar på vägar i hundratals år. ”Lift” handlar om Jonni och Liv, men även om alla andra människor och möten som korsar deras farleder.

Vi kommer nu i höst även ge ut nya upplagor av de populära titlarna ”Stora sexboken – för tjejer som har sex med tjejer” av Malinda Flodman och Helene Delilah, och ”Dubbelliv – reflektioner om döljande och öppenhet” av Margareta Lindholm.


-Vad kan vi förvänta oss att få se för typ av böcker från er?

Ni kan förvänta er att få läsa cutting-edge-litteratur som vill ge nya perspektiv, nya hållningar och nya sätt att se på världen. Ni kan förvänta er att få läsa litteratur med queer-, hbt- och genusinriktning som förmedlar självklarheten i att det finns alla möjliga former av identiter, sexualiteter och livsval.


-Kan vi hoppas på en del ny flatlitteratur inom den närmaste tiden?

-Om ni med flatlitteratur menar litteratur med lesbiska karaktärer så kan ni definitivt hoppas på det! Och de förhoppningarna infrias redan nu på torsdag (med Hanna Wikmans ”Lift”).

.

Inga kommentarer: