måndag 11 oktober 2010

Några höstiga boktips från Hallongrottan
Fem besökte Hallongrottans bokhandel för att se om vi kunde hitta några nya spännande böcker att sätta tänderna i nu när mörkret faller därute.

Kanske Anne Holts nya bok Frukta inte? Om man känner för en spännande deckare skulle det väl kunna vara helt rätt. En recension av boken finns till exempel hos Boktoka.

Om man vill ha något lugnare och mer filosofiskt kanske Hanna Wikmans bok Lift kan vara något? Här är inte det viktiga att det finns en röd tråd genom boken utan mer det som händer på vägen om vi får tro intervjun med Hanna i Fria tidningen.

Bland pocketnyheterna hittar vi Viktoria Myréns bok I en familj finns inga fiender. Den handlar om en kvinna som kämpar med att vara den duktiga mamman, men till slut inte orkar längre. Recension av boken finns på Bokhora.

På pocket finns nu också Sofi Oksanens bok Baby Jane. Där får du läsa om bland annat panikångest och kärlek och rätt sorgligt är det nog. Mer om boken finns också på Bokhora.

Om någon undrar vad det egentligen innebär att vara hetero, så kan man läsa Sandra Dahléns bok med just det namnet. Mer om den kan du se på Dagens bok.

Känner man istället för att läsa serier kanske heterokritiska boken Prins Charles känsla av Liv Strömkvist eller flatiga trilogin Frances av Joanna Hellgren kan passa.

Trevlig läsning önskar 5!

Inga kommentarer: