tisdag 17 april 2012

En kväll på festival, del 1 av 3

Vart tog de vägen? Ulla spejade ut över folkhavet, men ryggarna på Ingrid och Lena som alldeles nyss hade varit framför henne fanns nu ingenstans. Hon hade bara stannat till en sekund för att släppa förbi några killar som kom från andra hållet. De tackade inte förstås. Det var sällan någon som tackade. Hon fortsatte framåt. Många människor rörde sig mellan stånden, för det var paus i uppträdandet på scenen och nu skulle tydligen alla handla öl och gå på toaletten. Ulla tyckte inte om festivaler, men hon tyckte om tanken på att kunna säga att hon varit där. Säkert skulle några på jobbet bli lite imponerade.

Hon såg sig omkring för att få lite inspiration till sin berättelse. Bögar i rosa cowboyhattar. Det kunde hon få användning för. Regnbågsfärgade solfjädrar. Ett gäng kortklippta flator i linnen och militärbyxor passerade förbi. Det gjorde henne lite rädd. Hon kände inga homosexuella och hon visste egentligen inte vad grejen var med den här Pridefestivalen. Hon och Ingrid och Lena hade varit ute på middag och det var på vägen hem de passerade Kungsträdgården och såg folkmassorna och hörde schlagermusik spelas.

Det var Lena som ville gå in. Hon blev alltid otroligt positiv till precis allting när hon fått ett par glas vin i sig. Ulla tog upp sin mobil ur handväskan och kisade mot displayen. Inga missade samtal. Hon undrade om Ingrid och Lena hade försvunnit ifrån henne med flit. I slutet av middagen hade hon märkt att hennes historier inte gick hem riktigt lika bra. Längre hann hon inte tänka för plötsligt märkte hon hur marken vek sig under hennes fötter och hon föll framåt.

Nästa del kommer i morgon!
.

Inga kommentarer: