måndag 13 juni 2016

Svindel av Cat ClarkeSvindel, av Cat Clarke, handlar om Anna, som har världens mest perfekta pojkvän. Ändå är det någonting som fattas i deras förhållande. Annas bästa vän heter Tilly och hon har precis kommit ut. Nu ska Cam, Annas pojkvän, ordna stor fest i sitt stora fina hus med pool. Anna har bestämt sig för att försöka para ihop Tilly med den enda andra tjejen hon vet i deras skola som är lesbisk, men Tilly verkar inte vara intresserad av det förslaget. Eller låtsas hon bara? Kanske är hon intresserad fastän hon inte vill erkänna det, tänker Anna.

Den här boken är, precis som Fånga en fjäril, en mycket lättläst bok. Den är kort och bokstäverna är till och med lite extra stora, men den här boken lyckas bättre med att fånga vårt intresse. Här känns det mer som att vi befinner oss med huvudpersonerna på riktigt.

Spoiler alert!
Vi fick tidigare en fråga om vad som kunde vara lämpligt för att muntra upp nyutkomna ungdomar i sitt lesbiska liv. Kanske är det här inte någon uppmuntrande bok, eftersom den har ett ganska hemskt och sorgligt slut. Samtidigt var det liksom på väg att bli ett lyckligt slut, innan vissa saker gick snett. Det vi vill säga är väl att det inte är en bok som har ett olyckligt slut på det sättet att det fick oss att känna oss ledsna över vår sexualitet. Men vill man ha en enbart romantisk och lycklig bok är detta förstås fortfarande inte boken man bör välja. Rekommenderad ålder är 13 år och uppåt.

.


Inga kommentarer: