onsdag 3 augusti 2011

PrideonsdagKära läsare, har ni er fitta i fokus? Denna prideonsdag ordnar RFSU och RFSL paneldebatt med Malinda Flodman som moderator och med Renita Sörensdotter, Suzann Larsdotter, Ylva-Maria Thompson, Sussie Hedlund, Camilla Stenfelt, Mari Svanberg Risberg och Emma Wåhlin som medverkande i panelen. Det är tänkt att det ska bli en diskussion där både aktivister, akademiker, konstnärer och professionella sitter sida vid sida och samtalar runt frågor som sätter fittan i fokus. Det kommer att handla om den osynliggjorda kroppsdelen, kunskap och okunskap, lust, njutning och tillfredsställelse, men också när det gjort ont, kliar och inte känns bra. Det finns också möjlighet att ställa frågor till panelen i förväg och under seminariet. Klockan 13-14:15 ska du befinna dig på Kulturhustaket för att kunna lyssna på detta.I Kungsträdgården inleds kvällen med dansbandsmusik. Klas-Ingelaz heter bandet. Vissa kallar dem queer-dansband, andra punk-dansband. Klockan 17,15 kan du själv gå dit och bestämma vad du vill kalla dem.Klockan 18 blir det helt andra tongångar när Pride för första gången Hardcore Night, en hel kväll med bara rock. Hela sex band kommer att rocka loss i Kungsträdgården under onsdagskvällen:
Coverakuten från Stockholm kommer inleda kvällen med att värma upp publiken med att pärlband av klassiska rock hits.
Sedan kommer bandet Crucified Barbara som blev ett med hela svenska folket när de deltog i Melodifestivalen 2011 med låten "Heaven or Hell".
Bandet Tantrum To Blind har jämförts med storheter som Paramore, Linkin Park och Green Day och är just nu högaktuella med debutalbumet "Walk Out".
Stalingrad Cowgirls är ett finskt rockband som bildades 2005 och hade redan långt innan det att debutalbumet "Somewhere High" släpptes blivit beryktat som ett fantastiskt liveband.
Dynazty bildades i Stockholm 2008 och är just nu aktuella med nya albumet ”Knock you down” som släpptes i april 2011. Bandet sågs i Melodifestivalens final 2011 då de gjorde en hyllad hårdrocksversion av fjolårets vinnarlåt "This is my life".
Treat är ett minst sagt rutinerat band som bildades i Stockholm redan 1983. Efter ett 13 år långt uppehåll återförenades bandet 2006 och gjorde samma år en succéspelning på Sweden Rock. De har under våren 2011 varit aktuella med "Coup De Grace", deras första studioalbum på nästan 18 år.
.

Inga kommentarer: