tisdag 8 juli 2014

Sommarfesten, del 4 av 7

Middagen blev som vanligt en blöt historia. Kvinnorna på mitt jobb var inte kända för att snåla med vinet och den här kvällen var inget undantag. Ljudnivån steg snabbt medan de tre rätterna bars in och ut och servitörerna sprang mellan borden och fyllde på glasen. Till en början hade vi pratat lite artigt med alla som satt omkring oss vid bordet, men nu var det bara Ellie och jag. Alla andra hade vi liksom uteslutit utan att märka det. Jag hade så roligt, så jäkla roligt den kvällen. Ellie berättade en massa historier och jag berättade mina och vi skrattade tills jag var alldeles trött i mungiporna. Sedan ursäktade sig Ellie och sade att hon måste på toa. Jag pustade ut och drack lite vatten.

”Ni kommer rätt bra överens va”, hörde jag en röst bredvid mig. Jag mötte Översittar-Britts dimmiga blick med det nedlåtande ögonbrynet.
”Ja, Ellie är jätterolig”, svarade jag glatt.
”Du kanske ska akta dig lite”, sa hon vist och menande som om jag skulle förstå något.
”Vad menar du?”
”Jamen.. du vet.. med din läggning och så.”
”Min..” Jag rynkade ögonbrynen. Så Översittar-Britt kände till min läggning. Okej. Men vad ville hon ha sagt med detta? ”Får jag inte prata med andra kvinnor för att jag är lesbisk, är det så du menar?”
”Hahaha. Jag säger ju bara att alla kanske inte uppskattar att du flörtar hejdlöst med dem.”
”Vafan…” Jag kände plötsligt ilskan koka i mig och jag reste mig, gick ut ur rummet, ut ur trädgården och ner på bryggan. Där satte jag mig på en bänk och bet ihop käkarna.
 
Jävla tant. Jävla feta fula tant. Måste hon förstöra allting? Måste hon förstöra min perfekta kväll? Hur skulle jag kunna gå in dit igen och njuta av Ellie när jag visste att hon satt där bredvid och spottade på mig. Men det skulle vara konstigt om jag bara försvann. Jag bestämde mig för att sitta en minut till och bara låta ilskan rinna av mig. Sedan skulle jag gå in igen och vara hur älskvärd som helst och ignorera tanten totalt.
”Är du okej”, hörde jag röst bredvid mig och jag hajade till. Ellie satte sig på bänken bredvid mig och tog min hand.

.

Inga kommentarer: