tisdag 17 augusti 2010

Raggning utan gayställen

Signaturen Ankis tredje och sista fråga handlar om raggning! Hon har inga gayklubbar i sin stad och tycker det är trist att se en massa snygga tjejer på till exempel ett uteställe och inte veta om det finns någon chans eller inte. Anki vill gärna höra från läsare som flirtat med någon som de inte vetat om de var flata eller ej. Fick ni nobben eller var det er lucky day? Hon vill också gärna ha bra tips på hur man kan ta kontakt utan att “skämma ut sig”. Lämna gärna en kommentar till Anki!

Vi på Fem flator tror inte att det finns någon fantastisk allround-raggningsreplik som alltid fungerar. Det viktigaste är nog att kunna visa sitt intresse på ett ärligt sätt och gärna på ett sätt som visar att hon känner sig utvald, att det är något just hos henne du fallit för. Och något sådant brukar det ju finnas! Du gillar hennes stil, du tycker hon dansar bra? Vad säger ni läsare därute? Hur skulle ni själva vilja bli uppraggade om någon snygging kom fram till er?

Fem tänkte till lite extra på det här med att det inte finns något gayställe att gå till där man bor. Hur hittar man då alla sexiga kvinnor? Här är våra tankar. Vi har delat upp dem i tre strategier. Ni därute får gärna hjälpa till om ni har några bra idéer!

Strategi Nr 1: Visa vem du är!
Om du vill visa alla på utestället var du står skulle du kunna göra som karaktären Alex i Skorpans senaste novell och skaffa dig ett par örhängen i Pride-färgerna (eller någon annan liknande detalj som inte är alltför smaklös). Då får du i och för sig lita till att någon annan flata/bitjej på stället tycker du verkar intressant och vågar ragga på dig. Eller om du är uppmärksam och märker att hon är extra intresserad av dina örhängen kanske du kan misstänka något...

Strategi Nr 2: Trial and error
De flesta människor tycker att det är smickrande när någon annan visar intresse för en. Känner du inte själv så, om någon kommer och ger dig en komplimang? Man blir glad oavsett om man är intresserad av personen eller ej. Därför borde man egentligen inte behöva vara så rädd för att göra bort sig. Våga ragga! Även på heteroställen. Dock bör man kanske vara beredd på att chansen inte är jättestor att man som flata hittar sitt livs kärlek på ett heteroställe. Om du börjar prata med någon/dansa med någon så finns många möjligheter:

-Hon kan säga nej
-Hon kan vara väldigt hetero men ändå bli smickrad och ni får en trevlig pratstund.
-Hon kan vara hetero och sugen på ett sexuellt äventyr.
-Hon kan vara bi och sugen på ett sexuellt äventyr.
-Hon kan vara lesbisk eller bi och vänta på sitt livs kärlek

…så egentligen är chanserna till framgång rätt olika beroende på vad man är ute efter.

Strategi Nr 3: Öka på chanserna!
Om det på din ort inte finns ett flatställe där man kan mötas, varför inte skapa ett? Det behöver inte vara något avancerat utan bara någon aktivitet som en pyssel-, film- eller bokklubb eller att ni ses och fikar någonstans. Eller går ut och dansar förstås! Skapa t ex en klubb på Qruiser för flator och bin i din stad/ditt område och ta kontakt med dem som bor nära dig och verkar trevliga!

Nu, alla läsare, är det er tur! Frågorna var alltså:
-Hur tar man kontakt med någon man inte vet är flata?
-Hur skulle du själv vilja bli uppraggad?.

13 kommentarer:

Greta sa...

Tror inte att så många vet hur man ska göra, så väldigt bra med tips! Jag är en av dom som inte vet hur man raggar och är kass på att fatta om nån skulle ragga på mig (A)

Anonym sa...

Om det är rätt tjej spelar det ingen roll vad hon säger. Ja, om det inte är nåt som visar att hon är totalt blåst. ;)

Greta igen sa...

Vi får skaffa ett universellt tecken!

Anonym sa...

Ja! Kan inte RFSL skicka ut såna där örhängen till alla som blir medlemmar? ;)

Skogsmulle sa...

Jag trodde man fick en brödrost när man kom ut. Alla med brödrostar på krogen är ju ett potentiellt ragg.

Anonym sa...

Jag har jätteproblem med min brödrost. Jag menar, var gör man av den när man dansar? Jag vet inte hur många personer jag råkat knocka.

Jag raggade på en snygg tjej ute en gång. Hon var inte intresserad, men hon var hur juste som helst. Vi pratade en stund och efter det var jag ännu mer besviken över att hon inte var gay.. Men egentligen är det nästan lika hemskt att ragga på gayställen. Det är alltid hemskt att ragga.

Skogsmulle sa...

Man ställer den på golvet med alla andra brödrostar. Varför tror du man dansar i ring, jo för brödrostarna är i mitten ;)

Men nu när tekniken går framåt, så finns det brödrostar gjorda på nanoteknik, de är inte större än ett skivat bröd.

Jag går aldrig hemifrån utan med min brödrost i bakfickan.

Anonym sa...

Hur ska flatorna kunna se den om du har den i bakfickan? =)

Skogsmulle sa...

Det är som en snusdosa, den lämnar ett distinkt märke efter sig, ett bränt hål. Och dessutom luktar man rostat bröd, så så jädra svårt kan det inte vara att missa om man nu gillar att spana in rumpor ;)

Anonym sa...

"Hej sötnos, din rumpa luktar verkligen gott..."

Skogsmulle sa...

Det är ju en bra raggningsreplik om inte något! Jag har även hört att det funkar bra med repliken "kan du inte komma hem till mig och diska". Då får man både en nydiskad brödrost och ett trevligt sällskap.

Anonym sa...

Den är jag tveksam till. Jag kan inte tänka mig att det finns människor som tycker om att diska.

littleQ sa...

Vi får använda oss av våra gaydars för att sikta in oss på de (snart) lyckliga flatorna för att sedan använda oss av våran oerhörda charm och prata om L-Word samtidigt som vi nämner Ellen DeGeneres i förbifarten och fråga om de hört Tegan and Sara. Glittrade inte hennes ögon lite extra när du "råkade" snudda henne på kinden när du beundrade hennes örhängen? Inte? Ta fram mackapären igen och gör ett nytt försök. :)