torsdag 8 oktober 2009

Hemlig lesbisk stad i Norrland?

Vilken trevlig tanke! En hel stad med bara lesbiska invånare! I Aftonbladet idag läste vi om en hemlig lesbisk stad i Norrland. Det är tydligen kinesisk media som har hittat på att det ska finnas en sån stad. Staden heter "Chako Paul City". Ja, det låter ju mycket norrländskt... Staden ska ha 25 000 enbart kvinnliga invånare och den grundades redan 1820 av en rik änka. Tänka sig...

Stora delar av befolkningen i stan är lesbiska skogshuggare, och män får under inga omständigheter tillträde – då "slås de halvt ihjäl" av kvinnliga poliser. Skulle en kvinna lämna Chako Paul City och ha sex med en man så måste hon bada innan hon får träda in i gemenskapen på nytt. (Andie: Ja, men det är väl självklart! Emma: Badar de aldrig annars?)

När den kinesiska nyhetstjänsten intervjuade en talesman för Sveriges Kommuner och Landsting hade han dock aldrig hört talas om den lesbiska byn: – Med 25 000 invånare skulle staden vara en av de största i norra Sverige, och jag tycker att det vore märkligt att en sådan sak skulle vara en hemlighet i 150 år, säger Claes Bertilson.

Ursprunget till ryktesspridningen är oklar, men nyhetstjänsten Harbins rapport är mycket utförlig. Här berättas om Niu Xiaoyu, kinesisk student i Sverige, som i september var sur på sin pojkvän och i protest begav sig till det nordsvenska kvinnosamhället. Där stannade hon tills pojkvännen begav sig till staden utklädd till kvinna och hämtade hem henne. (Nisse: Ha! Hurdå? Drog han henne hem till sin grotta i håret?)

Nej tyvärr hörrni. Vi får nog hålla med Claes. Den enda lesbiska byn som finns i Sverige är nog den här. Men Fem Flator toppar den här historien eftersom vi ju publicerat en novell om en helt lesbisk planet!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

JAG blev iallafall besviken över att detta inte är sant :/

Fem flator sa...

Jag med. Men i så fall tycker jag inte att staden ska bebos av lesbiska skogshuggare som slår ner män, utan hellre fredliga charmiga och snygga tjejer. =)

/Andie