lördag 6 mars 2010

Lesbisk film på nätet! Del 3: Skaffa film i Sverige!

Så, hur bär man sig egentligen när man vill köpa lite bra flatfilm på dvd i det här landet? Först beslöt vi oss för att testa de stora filmsajterna i Sverige för att se hur deras utbud ser ut!

-Ginzaklent utbud och inget botaniserande för impulsköpare
Ginza har en del lesbisk film säger de när Fem frågar. Dock har de ingen samlingskategori så att man kan se all lesbisk film på en gång, utan man måste söka på titlarna på de filmer man vill ha. Vi hittade dock inte särskilt många titlar.

-CDONden som väntar på nåt gott…
CDON har dåligt med flatfilm just nu erkänner de, men de hälsar att de ska börja med import snart och då kommer att ha möjlighet att ta in mer film. Vi skickade dem en lista över lesbisk film och de trodde att de skulle kunna ta in de flesta av filmerna i framtiden. Det håller vi tummarna för!

-Megastoreimport för den med rätt dvd-spelare
De flatfilmer som finns här är oftast importerade och man får se upp med vilket land filmerna kommer ifrån ifall man har en dvd-spelare som inte klarar alla regioner. Storbritannien är samma region som Sverige, men USA är en annan region.

För att testa de stora svenska filmsajterna valde vi några kända flatfilmer för att se om filmerna fanns hos dem:

1. Tipping the velvet:
Ginza: Nej, bara boken
Megastore: Ja, som import Storbritannien (69 kr)
CDON: Ja, som import från Storbritannien. (59 kr)

2. Lost and delirious
Ginza: Nej
Megastore: Ja, som import från Storbritannien (169 kr)
CDON: Nej

3. Loving Annabelle:
Ginza: Nej
Megastore: Nej
CDON: Nej

4. Better than chocolate
Ginza: Nej
Megastore: Ja, som import från USA (109 kr) och Storbritannien (235 kr)
CDON: Nej

5. Bound
Ginza: Nej
Megastore: Ja, som import från Storbritannien (75 kr)
CDON: Nej


Sammanlagd poäng:
Ginza: 0
CDON: 1
Megastore: 4

Ingen vidare utdelning hos CDON och Ginza blir det alltså, men bättre hos Megastore när man vill handla de allra kändaste flatfilmerna. Vi tittade dock efter några mindre kända filmer också och då blev det sämre utdelning även hos Megastore.

Efter att ha klarat av de stora näthandlarna gick vi även in på queera bok/kuriosahandeln Hallongrottans sida för att kolla utbudet av film. Det fanns inte jättemånga filmer här, men de mest kända filmerna finns, som tex Bound, Tipping the velvet, Better than chocolate, Boys don´t cry, Loving Annabelle, D.E.B.S , Saving Face, Oranges are not the only fruit, But I´m a cheerleader , Affinity , The gymnast, Some prefer cake, Fingersmith, Water Lilies, The incredibly true adventures of two girls in love, High art och Treading water. Filmerna är inte särskilt billiga, men det är skönt att allt finns på samma plats.

Slutsats av vårt filmköpstest: I Sverige är utbudet litet och filmerna ofta ganska dyra. Vill man ha fler eller billigare filmer kan man som tur är beställa utomlands. Det kan du läsa mer om i morgon!

.

4 kommentarer:

Ragnhild sa...

Kan tipsa om att på filmtipset så länkar de den billigaste filmen från sidan. Här har du tex en flatfilmslista med priserna också (inte fixat ihop en egen lista där än men borde nog)
http://www.filmtipset.se/yourpage.cgi?member=27236&page=package_view&package=7034

Fem flator sa...

Hur bra som helst! Det får vi lägga till!

Ragnhild sa...

=)
Finns fler flatfilmslistor där. Ska nog göra en egen också... =)

Ragnhild sa...

http://www.filmtipset.se/yourpage.cgi?member=79940&page=package_view&package=22679

Min lista med 76 filmer just nu... 42 av dem har prisinfo. Dock har jag tagit med alla filmer som jag sett efter att ha hört att de ska vara gay och vissa skulle jag inte kvala in på den listan. Kanske skulle göra en lista med filmer jag rekommenderar med =)