torsdag 10 juni 2010

5 tar en titt på Stockholm Pride 2010

Vad? Pridefestival! Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbt-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella och transpersoner och de könsuttryck som finns inom hbt-rörelsen.

När? 2010 års festival pågår mellan den 26 juli -1 augusti.

How much is it please? Festivalpass - vuxen: 800 kr Festivalpass - ungdom (15-17 år) och pensionär: 500 kr. 1 juli släpps även dagpass om man bara vill gå en enstaka dag.

Vad händer? Pride finns på stan, i Pride House och i Pride Park. På stan kan det hända lite vad som helst vart som helst, Pride House finns i Kulturhuset vid Sergels torg och där kommer man att hitta en mix av kultur och politik, främst i form av seminarier. I Pride park (I år vid Sjöhistoriska på Gärdet på Djurgården) uppträder olika artister och förutom att titta på folk kan man äta och dricka och besöka alla utställares tält.

Klara artister till parken är än så länge bland andra: Vengaboys, Caroline af Ugglas, Mariette Hanson, Jenny Silver, NEO, Hera Björk från Island och Safura från Azerbaijan. På onsdagkvällen hyllas Michael Jackson.

69:an! Nej, nu talar vi inte om sexställningar. Det är bara en lycklig slump att det är buss 69 som tar dig från Centralen till Gärdet.

Parad! En alldeles ny paradväg blir det i år och paraden kommer bland annat gå förbi Strandvägen.

Var det allt? Nej, vi återkommer när vi sett programmet och kan plocka ut de mest spännande punkterna!

.

Inga kommentarer: