torsdag 24 juni 2010

Lesbian tv series special: Bad girls

Bad girls är ett brittiskt drama som sändes mellan 1999 och 2006. Det utspelar sig i det påhittade kvinnofängelset Larkhall där man får följa fångarna och personalen. Säsong 1-2 (av 8)har sänts på svenska tv4.

Två av personerna man får följa i serien är Helen och Nikki. Nikki är fånge och Helen arbetar som någon slags mellanchef på fängelset. Helen uppmuntrar Nikki att studera och att försöka överklaga sin dom, livstids fängelse. När de blir kära blir allt förstås väldigt svårt och Nikki börjar fundera på om hon kan rymma från fängelset för att få vara med Helen.

Bad girls har vunnit priser för att serien tar upp kontroversiella ämnen och visar ett fängelse som är riktigt obehagligt, där en kvinna får missfall i sin cell, en annan kvinna blir våldsamt kroppsvisiterad av sina medfångar för att ha gömt droger och en tredje begår självmord för att hon är mobbad. Det verkar inte vara en serie för känsliga personer.

Här kommer ett klipp som visar lite av kärlekshistorien mellan Nikki och Helen.
For our international readers: Bad girls is a british tv series about the prisoners and staff at Larkhall prison. There is a lesbian storyline about prisoner Nikki and wing governor Helen. Click on the link above to read more about it!

.

1 kommentar:

Ragnhild sa...

Oh Bad Girls. Såg serien innan jag riktigt fattat att jag är gay. Men den var definitvt ett steg i mitt uppvaknande =)