onsdag 16 juni 2010

Orgasmfakta

Ibland ger sig Andie ut på nätet och googlar på något spännande ord för att se vad som skrivs om det. Tidigare har hon till exempel djupdykt i fakta om ordet flata och letat kvinnor med lösmustascher. Den här veckan var det ordet orgasmfakta hon fastnade för.

Grundläggande punkter
Den som gillar siffror kan börja med att läsa detta. Övriga kan hoppa till nästa stycke.

-En slida är i genomsnitt 7cm djup
-Vid samlag kan den tänjas till 22cm
-Storleken på vaginan beror delvis på längd och vikt
-Klitoris består av tusentals nerver och trycker du precis rätt kan det räcka för att direkt få orgasm
-70% av alla kvinnor kan inte få orgasm genom enbart penetrering
-12% får aldrig orgasm överhuvudtaget
-En kvinna kan få upp till 20 orgasmer under ett enda förspel
-En genomsnittlig orgasm håller på mellan 10-20 sekunder

Kommer ni ihåg det här nu? Vi tar läxförhör om en vecka.

Skillnad mellan klitorisorgasm och vaginalorgasm
Har du koll på dina orgasmer? Klitorisorgasmen kommer när klitoris berörs, känslan tar sin början där och fortsätter i jämna sammandragningar av bäckenbottenmuskulaturen. Vaginal orgasm är en dovare, djupare, mindre koncentrerad orgasm. Den kommer oftast av att slidans framvägg berörs och karakteriseras av att framförallt andningen påverkas! Vanligtvis håller man omedvetet andan, diafragman spänns och vid den första utandningen kommer en mer eller mindre kraftig vaginalorgasm.

Var det där inte den sexigaste beskrivning du hört? Nej, huvudsaken är väl att det är skönt kan man tycka...

Orgasmfakta i siffror
42 PROCENT av alla kvinnor säger att det är enkelt att få orgasm.
48 PROCENT av alla kvinnor säger att de behöver mer än bara samlag för att få en orgasm.
29 PROCENT av alla kvinnor säger att de alltid får orgasm vid sex.
12 PROCENT av alla kvinnor säger att det är tufft eller omöjligt att få orgasm.
18 PROCENT av alla kvinnor säger att oralsex är bästa sättet att få orgasm.
20 SEKUNDER är den genomsnittliga siffran för hur länge kvinnors orgasm varar

Spelar det nu någon som helst roll för dig vad andra kvinnor säger undrar du? Ja, förhoppningsvis en; den du ligger med. Men förmodligen är det bättre att fråga henne istället för att gå på statistik.

Är det lättare eller svårare för lesbiska att få orgasm?
En australiensisk studie, som baseras på 19 000 intervjuer med både homosexuella och heterosexuella män och kvinnor, avslöjar att bland de heterosexuella kvinnorna var det enbart 69 procent som fick orgasm under ett samlag. Bland de lesbiska kvinnorna var siffran högre. 76 procent uppgav nämligen att de får orgasm när de har sex med sin partner.

Så... grattis!

Tio orgasmtips
Andie hittade några tips om vad som kan ge det där lilla extra:

- Att nästan smeka: Att föra sina handflator längs hennes hud utan att egentligen röra den. Att nudda de små hårstråna på huden ger en kittlande känsla. Det ger henne en föraning om vad som ska komma och visar att du åtrår hennes kropp. Klä av henne och smek långsamt hela hennes kropp.

-Huvudet utanför: Lägg henne med huvud och axlar utanför sängkanten. När blodet rinner till hjärnan kan man bli lite yr. Den känslan i kombination med fysisk njutning kan göra att vissa kvinnor upplever orgasmen kraftigare. Obs: se till att hon inte trillar ur sängen...

-Tempoväxling: Det är upphetsande att aldrig veta vad som väntar. Det ska inte vara för stora överraskningar, men små saker, som att ta en konstpaus och ändra hastigheten. Undvik att överstimulera klitoris, i alla fall i början. Efter en paus är det bäst att börja långsamt och sedan öka hastigheten. Det är tillåtet att se hemlighetsfull ut.

-Snabb tungföring: Klitoris sträcker sig långt in i kroppen och är ungefär 8 cm lång. Om du för tungan snabbt fram och tillbaka över den synliga delen så stimulerar du inte bara den utan du får hela klitoris att röra sig.

-Stöna: Om du tycker om att slicka henne; gör det uppenbart för henne hur mycket du tycker om det. Stöna, sucka, grymta eller tala om det för henne. Det får henne att slappna av och känna sig åtrådd.

-Knåda häcken: Hos vissa kvinnor är stjärten en mycket erogen zon, till och med mer än brösten. Ge hennes skinkor en rejäl massage!

-Använda kudde: En kudde under hennes stjärt ändrar vinkeln och stötar kan komma åt bättre. Slidan är full av känsliga nervändar, men du måste variera vinkeln för att stimulera dem maximalt.

-Tryck på magen: Tryck på magen (underlivet) kan få g-punkten att komma i bättre kontakt med fingrar eller dildo vid penetrering. G-punkten är svårfunnen. Börja med att trycka försiktigt ca 10 cm under naveln medan du stöter och prova dig fram.

-Slicka och blås: Att slicka på ett ställe, tex magen, blåsa, och sen slicka igen kan ge en upphetsande känsla i hela kroppen. Det beror på kontrasten mellan det varma och det kalla som ger en intensiv känsla. Kontrasten blir ännu större med alkohol istället för saliv. (Skölj tex runt konjak i munnen innan du slickar.)

-Skapa vakuum: Växelverkan mellan vakuum och tryck ger också en kontrast. Du börjar försiktigt suga på hennes bröst. När du har sugit varsamt några gånger, kan du klämma åt med läpparna, så att du helt kapslar in bröstvårtan. Sug först in så att bröstvårtan står in i munnen på dig. Dra därefter in luft genom näsan, och blås ut genom munnen. Om det får henne att spinna som en katt, kan du gradvis öka sugstyrkan.

Blir det bättre om man skriker? Varför fejkar en del orgasmer?
Om du undrar över dessa saker: Lyssna här.

Det var allt på ämnet orgasmer idag! Andie hoppas att läsningen var inspirerande och underhållande!


Har du något nytt ord till Andie att fördjupa sig i? Skicka det till 5flator@gmail.com. Vi garanterar inte några seriösa svar. I själva verket kan vi nog garantera oseriösa men underhållande svar.

.

Inga kommentarer: