lördag 16 maj 2009

Pyrets miljoner, Del 10

Pyret funderade på hur det hade blivit såhär. Hon hade inte tänkt att Miriam alls skulle få reda på det där med restaurangen, men nu när hon kom och frågade var Pyret tvungen att hitta några svar. Hon tyckte egentligen inte om att ljuga, men det var ändå rätt nära sanningen att hon skulle jobba på Kims restaurang för det var faktiskt så restaurangen skulle heta. Sedan hade Miriam dragit sina egna slutsatser.

Pyret fortsatte gå längs stranden när hon hörde att någon ropade hennes namn. Hon tittade upp över stenmuren mot restaurang Solbaren och fick se några tjejer sitta vid ett av borden och vinka åt henne. Hon kände igen dem som vänner till Kims ex Johanna. Christin och Evelyn hette de och Miriam och hon brukade ofta springa på dem när de var ute och dansade.
”Pyret! Kom hit och sätt dig lite”, sa Christin. Pyret sköt upp den vita trägrinden och gick uppför den lilla trappan upp till grusplanen där det som vanligt satt fullt med folk vid de bruna träborden. Christin viftade just till sig servitören och beställde in en ny omgång öl åt dem. Sedan gav hon Pyret en kram och makade in sig på träbänken för att Pyret skulle få plats.
”Så du överlevde i alla fall”, flinade Christin. ”Vi såg Miriam komma gående åt andra hållet och sen strax därefter kom du åt det här hållet så vi förstod att ni måste ha mötts. Vi tyckte det var sån himla otur att ni möttes bakom stenmuren så att vi missade all action!” Pyret skrattade. Christin och Evelyn hade alltid koll på allt skvaller och nu hade hon tydligen själv blivit en del av det.
”Det blev nog inte så mycket action är jag rädd”, log hon.
”Inte?” Christin fällde upp solglasögonen i pannan. ”Hon verkade väldigt arg när hon gick förbi här nyss. Vet du att hon försöker snacka skit om dig och Kim? Problemet är bara att hon alltid snackar skit om folk så det är ingen som tror på henne längre.” Christin flinade och visade sina spretiga tänder.
”Jag tycker faktiskt att hon verkar rejält sårad”, sa Evelyn. ”Kanske hon börjar inse att hon gjort bort sig rejält den här gången. Jag tycker inte hon verkar bry sig värst annars. Bra att du lämnade henne i alla fall. Hon verkar inte ha koll på vad som är upp och ner på den egna personen.”
”Det är faktiskt väldigt sant”, sa Pyret.
”Så vad hände”, undrade Christin nyfiket. ”Föll du för Kim och lämnade Miriam? Miriam verkar tro att du har haft ihop det med Kim bakom hennes rygg. I alla fall sa hon det…” Pyret skakade på huvudet.
”Det var Miriam som lämnade mig. Hon flyttade in hos Erika, men sen ångrade hon sig och ville komma tillbaka. Men då hade jag fått nog.” Christin och Evelyn såg på varandra med exalterade blickar. Pyret insåg att hon just hade försett dem med ett nytt saftigt skvaller som de förmodligen skulle dra för nästa flata som råkade passera förbi på stranden.
”Men.. är du inte ihop med Kim då?”, undrade Evelyn. Pyret log.
”Jo, jag är ihop med Kim.” Hon reste sig från bordet. ”Jag måste vidare nu.”

Inga kommentarer: