onsdag 6 januari 2010

Sarahs jul, del 10

Farmor Greta började genast oja sig när hon såg Sarah komma linkande med armen över Millas axel. Sarah försökte övertyga henne om att det inte var någon fara, medan Milla hjälpte henne av med kängorna.
"Kom, vi sätter dig i soffan så kan du också kolla på filmen." Sarah lade armen om Milla igen och de haltade in i vardagsrummet. Till slut satt Sarah ner i soffan och pustade ut.
"Här. Lägg upp foten på bordet." Milla drog av hennes strumpor och varma fingrar började känna på hennes fot. Sarah kunde inte hjälpa att hon skrattade till. Hon möttes av ett leende.
"Är du kittlig?" Milla tog ett fast grepp om foten och började försiktigt böja den åt olika håll.
"Väldigt." Hon bet sig i läppen.
"Gör det här ont?"
"Bara lite."
"Här?"
"Aj. Ja."
"Okej. Jag ska hämta en linda." Milla försvann uppför trapporna och Gretas och Annelies blickar som hade varit vända mot den skadade foten vändes nu tillbaka mot tv:n.
"Vad ser ni för film idag?"
"Det är Vad kvinnor vill ha, med Mel Gibson. Har du sett den?" Annelie skickade en hastig blick åt Sarahs håll.
"Ja, den är bra."
"Den är underbar." Hon räckte över chipsskålen till Sarah.
"Tack." Det dunsade i trappan och Milla dök upp med lindan. Hon satte sig på knä på golvet och började vira den runt Sarahs fot. Sarah började känna sig rätt nöjd med situationen. Det var längesen någon hade tagit hand om henne och hon njöt av att känna Millas händer mot sin hud.
"Sådär", sa Milla och fäste lindan med två spännen. "Vill du ha något att dricka? En cola?"
"Gärna." Milla försvann iväg och när hon kom tillbaka höll hon i två colaburkar. Hon satte sig ner bredvid Sarah. Det var en bred soffa men Milla lyckades ändå hamna så nära att hennes lår snuddade vid Sarahs. Hon höll fram chipsskålen.
"Tack." Hon tog en näve och öppnade sin cola.
"Det är fint att ha privat sjuksköterska såhär."
"Läkare om jag får be."
"Just ja."

2 kommentarer:

ace sa...

åh, äntligen! mera!

jennika sa...

Ja! mera =)