måndag 11 januari 2010

Sarahs jul, Del 14

Det var en underlig känsla. Fjärilar dansade i hennes mage och Milla satt så nära men ändå så långt borta. Klara gled ned från fåtöljens armstöd och klämde in sig bredvid Sarah.
”Jag får plats va? Är det okej?”
”Såklart.” Det var en stor fåtölj men de satt ändå trångt i den när de var två. Hon var alldeles för nära. Sarahs kropp längtade efter närhet igen, men det var inte från Klara hon ville ha den. Milla kastade en blick åt hennes håll och log, men det var ett blekt leende. Sarah undrade om Milla hade velat sitta hos henne istället. Inte för att hon behövde vara svartsjuk på Klara. De hade aldrig varit något mer än vänner.

Filmen var visst inte i de andras smak för de droppade av en efter en. Eller om det var all mat som hade gjort slut på deras energi. När slutscenen ebbade ut satt bara Milla, Sarah och Klara kvar i sina fåtöljer.
”Jaha, det var en bra film. Och tänk, i morgon är det julafton!” Klara lade sin arm om Sarahs axlar.
”Ja, vad mysigt! Jag ser fram emot att vakna här och titta ut på all snön.”
”Så det känns okej då?” Klara vände sig till Milla utan att vänta på svar. ”Vi måste ta hand om Sarah i morgon så att hon inte saknar sin familj för mycket.”
”Jag ska göra mitt bästa för att hon ska trivas”, sa Milla och fjärilarna skjöt upp i en virvlande stråle genom Sarahs bröst.
”Vad är klockan? Över elva va? Jag är helt slut.” Klara gäspade stort och reste sig ur fåtöljen. De andra följde hennes exempel och Sarah släckte ljuslyktorna på bordet medan Milla stängde av dvdn.
”Behöver du hjälp uppför trappan, Sarah?”
”Nej, det funkar.” Hon tog tag i ledstången och lyfte den onda foten upp för ett steg i taget. Hon haltade direkt till badrummet och borstade tänderna innan hon styrde stegen mot sitt sovrum. De andra gick för att dela på handfatet.
”God natt Sarah. Vi ses på julafton.” Klara gav henne en kram.
”God natt”, sa Milla med tandborsten i munnen och vinkade med sin lediga hand.

.

Inga kommentarer: