onsdag 13 januari 2010

Sarahs jul, Del 16

När Sarah öppnade ögonen stod en liten rödhårig pojke framför henne och hon hoppade till.
”Men Gud! Vad du skrämde mig, Melker!” Milla satte sig tvärt upp bredvid henne i sängen när hon hörde sin lillebrors namn.
”Ska ni komma ner och äta frukost snart”, undrade Melker och vred blygt på sig. Sarah tyckte han var otroligt söt.
”Strax”, sa Milla. ”Gå du ner så länge. Och var försiktig i trappan!” Melker nickade lydigt och gick ut ur rummet och stängde mödosamt dörren bakom sig eftersom han knappt räckte upp till handtaget.

Milla såg på Sarah och bet sig i läppen. Det hade inte alls varit meningen att hon skulle stanna där över natten. Hon skulle bara ligga några minuter i Millas armar innan hon smög tillbaka till sitt rum, men de måste ha somnat båda två för nu var det redan morgon och Oskar, Annelie och barnen hade intagit köket i stora huset.

”Bäst jag smiter tillbaka till mitt rum.” Sarah drog av sig täcket och satte ner den friska foten på det kalla golvet.
”Sarah, vänta.” Milla tog tag om hennes arm och drog henne tillbaka till sig. Sedan lutade hon sig fram och kysste mjukt hennes läppar. Det blev en lång kyss och Sarah ville helst att den aldrig skulle ta slut. Milla log och såg på henne med den där blicken som om helst ville äta upp henne, men hon släppte taget om hennes arm. ”God jul, Sarah”.
”God jul, Milla.”

Sarah gläntade på dörren. Ingen syntes till i korridoren och hon tassade ut och stängde dörren snabbt och ljudlöst bakom sig. På någon sekund var hon inne på sitt eget rum igen och hon andades ut. Hon såg på klockan. Den var bara åtta. Barnfamiljer verkade alltid gå upp så rysligt tidigt. Men det var ingen idé att gå och lägga sig för att sova bara någon timme till. Dessutom kände hon sig väldigt vaken efter det chockartade uppvaknandet och Millas kyss. Hon undrade vad Melker hade sagt till sina föräldrar när han kom ner igen. Hon klädde på sig och gick till toaletten för att snygga till sig. Milla syntes inte till än. Hon tog mod till sig och gick nerför trapporna.

Oskar, Annelie och Matthias satt med sin frukost runt soffbordet, Melker satt på golvet och lekte med parkeringsgaraget och farmor Greta hade tagit plats i favoritfåtöljen med en kopp kaffe i händerna. Hon vred på huvudet och sken upp när hon hörde trappan knarra.
”God jul Sarah! Uppe redan? Du har väl inte sovit dåligt?”
”God jul! Nejdå, jag har sovit jättegott.”
”Sarah sover med Milla”, konstaterade Melker utan att lyfta blicken från garaget. Sarah kände hur kinderna hettade, men ingen verkade reagera.
”Ja, Melker. Sarah och Milla sover här i stora huset”, sa farmor Greta.
”Ja”, sa Melker. ”Sarah, du kan ta den röda bilen.”
”Tack Melker, men jag ska nog ta lite frukost först. Det luktar så gott här med kaffe och rostat bröd.”
”Sen kan du ta den röda bilen”, sa Melker och körde sin taxibil genom biltvätten.
”Ja. Sen.”

.

8 kommentarer:

ace sa...

Sweet! Älskar att dra igång datorn och hitta en ny del! Känner mig smått benägen att starta Skorpanfanclub (eller gå med i snarare, den lär väl redan existera...). ;)

Fem flator sa...

Hej Ace! Nån fanclub för Skorpan finns inte vad vi vet, men Fem Flator-bloggen har en klubb på Qruiser som Skorpan administrerar. =)

Hälsningar

Angelica

ace sa...

på så vis. tack för tipset! :)

Fem flator sa...

Jag tycker också det är fint att gå in varje dag och se alla trevliga kommentarer. =)

/Skorpan

Anonym sa...

DAMN GIRLS! den här novellen slår hål i taket :D asbraaaa!

Anonym sa...

För att citera miss Spears: Gimme gimme MORE!

Sara sa...

Åh, blir alldeles varm av den här novellen =).

Sandra sa...

Haha, så härligt med ärliga barn!