lördag 3 juli 2010

Gayvänliga studentorter?

Fem fick en fråga om hur gayvänliga de olika studentorterna är. Nu hinner vi tyvärr inte åka runt i Sverige och provbo ett år på varje studentort, vilket annars skulle vara roligt, men Andie hittade sidan SFQ, Sveriges förenade HBTQ-studenter, där det fanns länkar till en del lokala föreningar på olika högskolor:

Södertörns högskola

Tekniska högskolan

HBTQ-studenterna i Lund

Håbeteku i Göteborg

Mälardalens Queerstudenter

Queerolinska på Karolinska

Rainbows Stockholm

Regnbågen Linköping

Regnbågsstudenterna i Skövde

SFQ Umeå

SFQ Uppsala

Växjö Gaystudenter

Örebro Gaystudenter

Rimligtvis borde väl dessa föreningar ha koll på vad som händer på deras ort så de kan säkert vara värda att kontakta. Eller varför inte vara spontan och kontakta någon trevlig snygging på lämplig ort på Qruiser eller annan liknande sida och fråga hur det egentligen är med gayvänligheten där de bor. Om du söker på "student" på klubbar på Qruiser får du upp många. Ett annat tips kan vara att kolla in QX Gaymap för att se vilka evenemang som finns på de olika orterna. Tumregeln verkar annars vara: ju större ort, desto mer finns att göra på gayfronten.

Hur gayvänlig är din stad? Lämna gärna en kommentar!
.

4 kommentarer:

Ragnhild sa...

På en skala från 1-10?
0,5 kanske... Liten ort med stor frikyrka. Känner ingen gay här alls vad jag kan komma på. Vet några som flyttat härifrån. =)

Anonym sa...

Pluggade 5 år i linköping, fanns vad jag vet ett gayställe att festa på, rfsl's ställe, det hade öppet en lördag i månaden. på ovannämnda skala får linköping 2 av mig.

Anonym sa...

Stockholm såklart! Mest och bäst av allt!

/Söderbönan

Kiffo sa...

Tack för detektivarbetet - ska definitivt kolla in alla sidor! :)