fredag 30 juli 2010

Schlagerkvällen i bilder

Årets höjdpunkt för många, schlagerkvällen i Pridepark, började med ett rejält skyfall. Efter någon timme lugnade det dock ner sig och vi kunde fälla ihop paraplyerna. För er som tänkte gå till parken idag kan vi rekommendera STÖVLAR, och det är ingen överdrift. Regnet och alla trampande fötter förvandlade parken till en leråker och vi som ägnat morgonen åt att skrubba leran av våra skor vet vad som gäller.

Men åter till schlagern! I år var det två block, ett med klassiker och ett med nya låtar. Klassikerna leddes av Anne-Lie Rydé och den nya låtarna av Christer Björkman. Om vi ska recensera de både konferenciererna så vann Anne-Lie stort med sin energi och glädje medan stele Christer försökte dra skämt som ingen tyckte var roliga.

Förra året var många besvikna på att schlagerkvällen var så kort och att det var så få artister med. I år har vi inget att klaga på! Det kom massvis av bra artister i en bra blandning och stämningen i publiken var på topp trots det inledande regnet.Sånt är livet! Anne-Lie Rydé fuskar med en icke-schlager.

Jan Johansen presenterades och strålkastarna fångade denne man, men nej! Det här är inte Jan utan gitarristen! Vissa likheter kan dock skönjas....


Riktige Jan Johansen hade inspirerats av Allsång på Skansen och lät publiken vara med.

Nanne Grönwall och Angelique drar Eldorado. Nanne sjöng också själv alla sina hits som Avundsjuk, Kom och håll om mig och även låten Det vackraste som Nanne och Peter skrivit åt Cecilia Vennersten.


I love Europe! Mannen med basstämman, Christer Sjögren, drog sin melodifestivaldänga.Den underbara teckentolken var på plats i år med. I bakgrunden Svenne och Lotta och alla sjunger de Bang a boomerang.Blond hade värvat Let´s dance-Tobias för kvällen och tillsammans drog de av vinnarlåten Bara hon älskar mig.Vackra Jill Johnson med vackra rösten sjöng Crazy in love och Kärleken är.


Kvällens överraskning! Mr Oogachacka himself, Björn Skifs, dök upp och drog hits som Fångad i en dröm, Det blir alltid värre framåt natten, Michelangelo och Hooked on a feeling. Han blev förstås inkallad igen av publiken.Klassiker-artisterna tackar för sig, bland dem underbara Shirley "Min kärlek" Clamp.Sibel sjöng vackert och hade en minst sagt speciell klänning på sig.


Jenny Silver körde också sin egen stil.Pain of Salvation sjöng sorgsna Road Salt och parken blev alldeles tyst, på ett bra sätt.Maltas Chiara hade dagen till ära klätt sig i Pride-flagga. Har ni märkt att Malta alltid verkar ha en rundlagd dam som sjunger i Eurovision?


Hanna Lindblad blir tafsad på av sin dansare och mottog jubel för sitt energifyllda nummer.


Linda Pritchard var hot hot hot och gav järnet.

Hur glad blev inte publiken när Anna Bergendahl dök upp i Pride-tights och sjöng This is my life? Hon fick komma in en gång till och ta emot extra applåder.


You smell like lipstiiiick agaaaain! Årets konstigaste textrad i Eurovision? Azerbaijans Safura var glad att vara på Pride och sjöng hiten Drip Drop.


Hera Björk från Island sjöng sin Je ne sais quoi. Om ni inte tidigare spanat in Heras roliga badhus-video till låten som vi publicerat tidigare, tycker vi absolut ni ska göra det nu!

Drömmen slog in! Söta Eurovisionvinnaren Lena kom till Pride, direkt från en telefonkiosk i Tyskland. Nåja, via Eurovision.. Och sjöng sin låt Satellite.
.

Inga kommentarer: