onsdag 28 juli 2010

Jeopardy-onsdagMånga samlades i Pride House idag för att titta på HBT-Jeopardy där det Rödgröna laget skulle drabba samman med Allianslaget.


Det var kategorier som ”Händelser i världen”, ”Hbt-symboler”, ”Musik av och till hbt-are” och ”Svenska politiker om hbt” som utgjorde spelplanen och vi måste säga att vi var mycket imponerade av kunskaperna på scenen. Årtalen kom som ett rinnande vatten. Det enda politikerna inte visste var att det var Noomi Rapace som hade utnämnts till Årets hetero 2010, men det kanske ändå inte kan anses som den viktigaste frågan för en politker att ha koll på.Annars var det full fart i spelet och frågorna hann oftast inte läsas mer än halvvägs. Det efterfrågades kändisar som Elton John, Anne Holt och Ellen Degeneres, historiska personer som Jeanne d ´Arc, Drottning Kristina och Florence Nightingale och artister som Eva Dahlgren, Marit Bergman och KD Lang. Och vem var det egentligen som föreslog att man kunde inseminera hemma med tårtsprits? Jo, Barbro Westerholm.


Inför finalen hade det Rödgröna laget, om domaren med den lilla miniräknaren hade räknat rätt, fått ihop 18 800 poäng medan Alliansen bara hade 8 800 poäng. Alliansen valde att satsa 8500 poäng medan de Rödgröna satsade 18 000 poäng. Och svaret var: Känd fysiker som skrev på första uppropet för hbt-personers rättigheter och har sagt: Det är beklämmande att leva i en tid där det är lättare att spränga en atom än en fördom”. Alliansen satsade sina pengar på Albert Einstein medan de Rödgröna gissade på Stephen Hawkins. Vem som sa det? Jo, det var faktiskt Einstein.Efter avslutat lekande tittade vi närmare på Isabelle Söders tuschteckningar som hänger längs trappan inne i Sergel 3 (Lava). Om någon skulle vilja se fler än de nedan hittar ni dem där.


.
.

Inga kommentarer: