torsdag 1 juli 2010

Lesbian tv series special: Buffy the vampire slayer

In every generation there is a chosen one... she alone will stand against the vampires, the demons and the forces of darkness. She is the slayer."

Buffy the vampire slayer från 1997 är en riktig kultserie och Fem tyckte det var bäst att kontakta äkta Buffy-fans för att ta reda på vad som egentligen är grejen. Det här fick vi veta:

Buffy The Vampire Slayer, eller BTVS som serien också kallas bland de invigda, handlar om Buffy som till det yttre ser ut att vara en vanlig liten blond tjej. Det ska man dock inte låta sig luras av för Buffy är den utvalda. Hon är The Slayer och ska skydda mänskligheten från monster som vampyrer och demoner.

Till sin hjälp har hon sina kompisar Xander och Willow. Det är Willow som är de lesbiska fansens favorit. Hon kommer ut som gay i säsong 4 och fortsätter sedan att vara det till seriens slut (säsong 7). Willow är stadigt ihop med sin tjej Tara i ungefär två och en halv säsong.

Det är inte jättemycket flataction om man tycker att sexscener och kyssar är det viktigaste, men det är uppenbart att de har sex och man ser dem ofta i samma säng. Främst är de söta och kära i varandra.

En ytterligare dimension till Tara och Willows relation är att de båda är wiccas, alltså häxor. De utför allsköns magi tillsammans och det var också genom denna hobby som de träffades. Då hade Willow nyss brutit upp med sin pojkvän Oz. Han kommer senare tillbaka och vill bli ihop igen. Trevligt nog väljer Willow Tara!

Willow kommer ut som gay väldigt snabbt när hon väl kommer på det. Men det är det minst konstiga som händer i Sunnydale som ligger ovanpå det otäcka Hellmouth. Det är alltså till skillnad från de flesta andra serier inte någon stor sak att hon är gay. BTVS har för övrigt queera inslag titt som tätt och är ett återkommande uppsatsämne inom genusvetenskapen och feminismens sfärer.

For our international readers: In Buffy the vampire slayer we meet the lesbian character Willow, who falls in love with Tara. The main character in the series is Buffy, but Willow also get´s a lot of room. Click on the links above to read more about it!

.

Inga kommentarer: