lördag 14 mars 2009

Skorpan i läsarnas händer

Angelica fick plötsligt en gnistrande idé till ett nytt Fem Flator-projekt. Det var nästan sådär som i en tecknad film när ögonen vidgas och en glödlampa tänds över figurens huvud. Fast i Angelicas fall är det nog en discokula som börjar snurra medan hon gör några snygga glädjemoves.

Har du tänkt på det ibland, när du läser en bok eller novell, att du vill att det ska hända helt andra saker än de som verkligen händer? Tänk om du istället själv hade chansen att påverka händelserna! Det kommer du att ha i vårt nya skrivprojekt som Angelica döpt till "Skorpan i läsarnas händer". Projektet har faktiskt redan börjat, för Skorpan är med på noterna och ni har redan valt i bloggenkäten vem huvudpersonen i berättelsen kommer att vara.

Såhär kommer det att gå till: Skorpan skriver en början på berättelsen om den huvudperson ni har valt åt henne. Varje gång berättelsen kommer till en avgörande händelse där ett val måste göras slutar Skorpan att skriva och ställer en fråga om vad som kommer att hända sen. Andie, Angelica, Emma och Nisse kommer att ge varsitt förslag på hur de tycker berättelsen ska fortsätta och ni läsare får rösta fram det förslag ni gillar bäst.

Skorpans första fråga var vem berättelsen skulle handla om. A, A, E och N gav förslagen:

-Peggy, 24 år, läser tyska på universitetet

-Lucy, 28 år, arbetslös tänkare

- Agnes 32 år, journalist på stan

- Lisa, 35 år, programledare på tv

För skojs skull frågade vi Skorpan vem hon tyckte det skulle vara allra svårast att skriva om. Hon svarade att ert knepigaste val för hennes del skulle vara Lucy, 28 år, arbetslös tänkare. Och ni valde: .... taramtaramtaraaa... Lucy! Arbetslös tänkare! Grattis Skorpan!

Inga kommentarer: