onsdag 18 mars 2009

Berättelsen om Lucy, Del 2

Varje morgon klockan nio steg Lucy ur sängen, fixade frukost och läste tidningen. Sedan gick hon antingen ut på en promenad eller tog en sväng till gymmet. I hennes mammas gamla dagböcker kunde hon se att mamman hade tränat nästan varje dag och ofta hade hon skrivit någon rad om hur bra hon mådde av det. Det var också hon som hade broderat den lilla tavlan med ordspråket ”En sund själ i en sund kropp” som hängde i Lucys kök. Lucy trodde inte att hon hade en sund själ. Hur hade personen tänkt som skrev det där ordspråket? Visst mår man bra av att träna. De där glädjeendorfinerna räcker i några timmar om man har tur. Kanske kan man blockera några av tankarna om livet tillfälligt och bedöva oron en stund, men så långt som att få en sund själ ville Lucy inte sträcka sig.

Efter träningen brukade Lucy handla något och gå hem och laga lunch. Och efter det bar det iväg till jobbet. Åtminstone hade Lucy valt att kalla det så. Hennes arbetsplatser bestod av fem olika caféer. Det var måndags-, tisdags-, onsdags-, torsdags- och fredagscaféet. Tre av dem var gaycaféer. De andra två var bara ställen som Lucy tyckte var mysiga ändå.

Klockan 14,00 denna tisdag började Lucys arbetsdag på hennes favoritgaycafé i Gamla Stan. Hennes vanliga bord i hörnet var ledigt och hon slog sig ner och plockade upp pennor och block ur väskan. Hon gick bort mot disken för att beställa en latte och på vägen dit tittade hon närmare på människorna som satt vid de andra borden. Vid fönsterbordet satt en kvinna ensam och tittade ut över torget. Kvinnan hade lila kjol, röda strumpbyxor, en grön scarf och en grön basker. Hur hade hon tänkt när hon satte på sig det där? Kugghjulen började snurra i Lucys huvud och hon visste att det här skulle bli den första personen hon skrev om idag. Hon kände sig nöjd när hon vände sig mot kassadisken och beställde sin latte.


Fråga 2: Vem börjar prata med Lucy på caféet?

Andie: Någon som gått i hennes parallellklass på högstadiet
Angelica: Cafétjejen bakom disken
Emma: En främling som är ny i stan
Nisse: Tjejen som alltid sitter på caféet med en bok

Inga kommentarer: