onsdag 29 juli 2009

Sommarnovellen, del 10

Lina log för sig själv när hon tänkte tillbaka på dagen innan. Sofie hade suttit precis som hon gjorde nu, med händerna i marken bakom sig och benen så att de korsades precis vid anklarna. Igår hade hon varit naken, men idag hade hon en bikini som gick i vitt, rosa och brunt där hon satt på öns högsta klippa och tittade ut över fjärden. Nu vände hon sig mot Lina och log sitt busiga leende.
”Ska vi ta ett dopp”, undrade hon. Lina nickade och de klättrade ner till en lägre klippa där Sofie ställde sig och pekade i vattnet.
”Där. Ser du? Det är som en trappa där man kan gå upp. Men man kan dyka åt det här hållet. Här är det djupt.” Hon tog sats och dök i. Strax därefter tittade hennes huvud upp igen några meter längre ut.
”Gud så skönt! Det är jättevarmt. Säkert 23 grader.” Lina log. En del av henne ville sitta kvar på klippan och bara se på Sofie där hon låg i vattnet och njöt av livet. Istället dök hon i och kom upp bredvid Sofie. Det pirrade sådär i henne igen när de såg på varandra.
”Är det inte underbart?”, sa Sofie och simmade ännu lite närmare.
”Jo, det är fantastiskt”, sa Lina och log tillbaka. Hon började simma in mot klipporna igen. Den oroliga klumpen i magen värkte till. Den ville kanske påminna henne om att hon inte fick ha det för bra. Det var då allting gick åt helvete. Hon satte sig på klippan igen och tittade på Sofie när hon simmade in mot land. Hon satte sig på en klippa längre bort med ryggen mot Lina där hon vred ur håret och bytte om till en torr bikini. Sedan kom hon tillbaka och öppnade kylväskan och började plocka upp maten.
”Det är bara lite fil och smörgåsar”, sa hon. ”Men det brukar vara gott efter man har paddlat.”
”Vad gott. Jag tänkte inte ens på att jag borde haft med mig något.” Lina tog emot en ciabatta med ost och tomat och bet av en stor tugga. Det smakade bättre än någon mat hon hade ätit på länge. Pappa skulle ha varit nöjd, tänkte hon när hon svalt den sista tuggan och Sofie räckte henne fil med müsli i en plastkopp.

2 kommentarer:

Malin sa...

Åhh så bra. Begäret efter mera är stort vill jag lova.
Imorse när jag som vanligt satt o tog en fika nere vid sjön så kunde jag se allt framför mej...
Väntar med spänning på fortsättningen.
Ha en underbar dag!
Soliga hälsningar från ett härligt Roslagen.

Fem flator sa...

Så du är i rätt miljö också. Så passande. =)

/Skorpan