tisdag 27 juli 2010

Pride-tisdag

I Pride House idag kunde besökarna prova på att spela queer krocket med flamingoklubbor. Först nu insåg vi att den här bilden ser ganska hotfull ut. Men var inte oroliga, det försiggår ingen flamingomobbing utan den ena flamingon har bara lagt sig att sova och blir omstoppad av sina föräldrar...



Idag var också en dag med dans och sång i huset och besökarna kunde prova på att dansa queer pardans av olika slag eller låta sig ledas i en rainbow gospel.



Det som många hade sett fram emot, att få höra författarinnan Julie Burchill tala om sin bok Sugar Rush, blev en besvikelse. Julie kom inte, och vi som hade stått och väntat utanför salen undrade nog varför ingen kom på tanken att åtminstone sätta upp ett anslag om att programpunkten var inställd. Men om man ska fokusera på det positiva i tillvaron så kan vi istället glädjas åt att Sugar Rush nu finns i svensk översättning!



Även utanför Pride House fanns det saker att se. Utställningen "Bilder i dur och moll/Elisabeth Ohlson Wallins bästa" startade i Konserthuset och kommer att finnas kvar där en bit in i augusti. (Gratis inträde är det också, om någon ekonomisk person skulle undra!) Där blandas de omdiskuterade bilderna från Ecce homo och starka bilder från In hate we trust med vackra kändisporträtt.


.

2 kommentarer:

Kiffo sa...

Ni har helt klar bästa Pride-guiden ever!

Fem flator sa...

Åh, tack! =)