torsdag 29 april 2010

Lesbian fashion!Vad tycker ni? Finns det lesbiskt mode? Hur ser det i så fall ut? Helt klart är förstås att inte alla flator klär sig likadant. Samtidigt finns det tjejer på stan som man kan misstänka är flator bara på grund av det de har på sig. Angelica och Emma tittade runt på nätet för att se om de kunde hitta det lesbiska modet.

Vi hittade några företag som sade sig sälja lesbiskt mode. Sajten Dykes in the city tycker till exempel att lesbiskt mode ser ut såhär:


Tanktop, armykeps och hoodtröja är det alltså som gäller här. Hoodtröjan på bilden är också enligt sajten the most comfortable hoodie in the world!
"Det får vi hoppas", säger Emma. "För särskilt snygg var den då inte. Och vill man verkligen ha texten dykes in the city över hela ärmen?"

Vi dök sedan in på sidan Autostraddle där vi fick läsa om the top ten lesbian fashion and style icons. Spännande! Gällde samma mode där tro?Nej, här var det mer välklätt. Vi plockade ut fyra fashion icons och tittade på vad som stod att läsa om deras stil:

Beth Ditto: Über-femme, loud patterns, bright colors and curve-hugging take-notice girly glam.
Ellen Degeneres: Smart-casual veteran lesbian who knows how to work a blazer … with sneakers.
Katherine Moennig: A “total tomboy at heart,” effortlessly disheveled edgy hi-lo/boy-girl androgyny.
Honey Labrador: Has seemingly set out to singlehandedly prove that “lesbian” and “stylish” aren’t mutually exclusive

Och vad tycker Angelica och Emma om detta? Bättre än den lesbiska hoodtröjan in the city?
Emma: "Oh! Jag vill ha Honeys tröja!"
Angelica: "Jag vill ha hennes hår. Nej förresten, jag vill ha hela henne."

Så avslutar vi vårt lesbiska modereportage, men på Autostraddles sida kan ni läsa mer om modeikonernas stilar och även se fler lesbiska modeikoner.

.

Inga kommentarer: