måndag 26 april 2010

Previously, on Berättelsen om Alex

Skorpans noveller har tidigare liknats vid en viss tv-serie och eftersom Berättelsen om Alex börjar bli riktigt lång och invecklad känner vi att det vore på plats med en uppdatering. Previously, on Berättelsen om Alex:

Örhängessamlaren Alex har just flyttat till Stockholm där hon fått sitt drömjobb på en reklambyrå. När det visar sig att hennes ex Marie också arbetar på samma reklambyrå vet hon först inte om hon vill ha jobbet eftersom hon haft stora problem att komma över henne. Efter att Marie sagt att de inte kommer arbeta tillsammans och att hon dessutom är ute och reser mycket bestämmer sig Alex i alla fall för att ge det ett försök.

Alex flyttar in i ett rum på en vindsvåning hos sin kompis Anna på Söder. I samma hus, men på bottenvåningen, ligger ett café där hon börjar prata med Jenny, som både arbetar i caféet och driver en lesbisk webbshop.

Alex får hjälp av Anna och hennes kompisar Elvira, Elin, Therese, Tommy och Soda att handla säng på Ikea och bära upp den för alla trapporna. Soda flirtar oavbrutet med Alex hela vägen från varuhuset och Alex får sedan höra att hon gör så med alla tjejer hon träffar. När Alex senare får ett privat samtal med Soda visar det sig dock att hon inte alls vill vara någon casanova utan bara vill hitta någon att dela sitt liv med. Alex råder henne att sluta flirta med allt som rör sig.

På kontoret samarbetar Alex med sina kollegor David och Carolin. De ska ta fram reklam för Barriär förlags nyutgivna böcker av okända författare. En av böckerna tycker Alex särskilt mycket om. Den har en lesbisk handling och är skriven av Lis Nygård.

PS: Om du är en ny läsare och vill läsa hela novellen från början: Klicka på "Novell" under "Etiketter" i högermarginalen. I högermarginalen finns nu även novellens karaktärer om du skulle glömma vem som är vem. Historien fortsätter ikväll!

.

Inga kommentarer: