torsdag 6 maj 2010

Allt gayigt därute - Andie gör gayhelg!

Hur hittar man egentligen allt gayigt som finns därute, undrar signaturen Nyfiken. Ja, hur gör man? Vi satte Andie på uppdrag att försöka sätta ihop en så gayig helg som möjligt. Här är hennes förslag:

1. Prajda året om!
-Känner du ett sug efter Pridefestival? Om man känner för Pride just denna helg får man ta sig till Playa del Ingles på Gran Canaria (3-9 maj) eller om man inte vill åka lika långt kan man istället välja Vilnius 7-8 maj. Fast där verkar det för tillfället lite osäkert om det hela blir av. Har ni förresten sett att QX har en Pridekalender med hela världens Pridefestivaler? Om man älskar Pride, är stenrik och ledig hela dagarna kan man alltså rent teoretiskt bara åka jorden runt och gå på Pride hela tiden.

2. Festa!
-Ska man göra gayhelg hemma i Sverige kan utgång vara ett trevligt inslag. Det som händer på den fronten under helgen kan man se på QX Gaymap. Där kan man för tillfället hitta tex GayFest i Gävle, Gretas gayklubb i Göteborg, WONK i Malmö, Lezzie Weekend på Momma, Paradise på Kolingsborg eller partybåten Patricia i Stockholm.

3. Äta, mysa, upptäcka!
-Under Gaymap hittar man även caféer, restauranger och en massa annat. Här finns också adresser till försäljare av sexleksaker om man istället skulle känna för att utforska sig själv eller någon man tycker om. Mycket mer finns i listan och väldigt blandat är det: I Linköping är det tex HBT-filmfestival, i Norrköping undersöker man vad feministisk pornografi är och i Stockholm har man tillägnat vaginan en hel utställning på Art Concept Store.

4. Vara gayig hemma!
-Vill man hellre stanna hemma och vara gayig i soffan med en bok kan jag tipsa om vår läslista här på bloggen. Se även våra länkar till Adlibris och Bokus gaylitteratur. Botanisera runt bland böckerna och se om du hittar något som faller dig i smaken. (Glöm inte att tipsa oss om du hittar något bra!)

-Känner man istället för en flatfilm kan engelska Amazon vara stället att hitta den på. Även svenska Megastore och Hallongrottan har en del flatfilm. Vill man ha filmtips kan man kolla in vår länk till sidan Kissing fingertips eller kanske lyssna på radioprogrammet Kino i P1 på fredag kl 18,15 eller på söndag kl 16,03 då de har tema lesbisk film.

-Och vad finns det på tv? Andie har gjort ett besök hos sidan Sodomi – det är svårt att låta bli , där man kan se vilket gayigt innehåll tv-programmen har. Man får dock tänka på att det är minsta lilla tendens till gayighet och minsta lilla ord som räknas och gör att programmet tas med, så man inte blir besviken när man sitter och tittar på en långfilm och väntar på att allt det där gayiga ska börja. När jag tittade på de gångna dagarnas tips märkte jag till exempel att filmen Almost Famous fanns med på listan, fast den inte är det minsta gayig. Den nya veckans program verkar dock inte ha trillat in ännu.

Det var mina gayiga tips det. Har du fler tips åt Nyfiken? Hur skulle din egen perfekta gayhelg se ut? Lämna gärna en kommentar!

Hälsningar från Andie

6 kommentarer:

Ragnhild sa...

Ja det där med minsta lilla gay är en jobbig faktor. Filmer man inte ens tänkt på innehåller nåt gay kan komma upp i listor.

Men i min blogg försöker jag ta med även såna filmer och sätta lågt gaybetyg på dem... Vet inte om jag lurar folk att filmen faktiskt är gay eller berättar att jag har sett filmen räknas som gay men det kanske hjälper nån =)

Nyfiken sa...

Tack för bra tips!

L sa...

Canarias lät skönt. Annars tycker jag en lunch på Chokladkoppen och L-Word på dvd funkar!

Johnny sa...

Det är jag som skriver TV-rapporterna på Sodomi-bloggen. Jag ber om ursäkt om jag lurat dig någon gång ;) Jag skriver bara keywords när jag inte har sett filmen själv och inte heller vet vad som är gay med den. Jag har också blivit besviken över imdb's keywords flera gånger men jag vill ändå visa allt med potential att vara gay för att lyfta fram dem ur TV-tablån. Jag kanske ska sätta en varningstext i början av alla Tv-rapporter.

Fem flator sa...

Hej Johnny! Vi tycker det är jättekul att du uppmärksammar allt gayigt som går på tv. Det är en jättebra idé. Hur gör du egentligen för att kunna skriva om alla tv-program? Måste du slå in vartenda program på imdb och se om det finns något gayigt i det? Det verkar vara mycket jobb!

Hälsn 5

Anonym sa...

"Måste du slå in vartenda program på imdb och se om det finns något gayigt i det? Det verkar vara mycket jobb!"
Japp, så är det :I Jag förenklar processen genom att gå in på http://nyheter24.se/filmtipset/tv.html där jag i alla fall får se vad som går på TV. Men det är inte alltid den har med alla filmer och program som går så jag kollar igenom TV-tidningen också. Haha.