lördag 22 maj 2010

Skriv en recension - få ett linne!

5 tycker det skulle vara roligt att få läsarnas boktips och recensioner på böcker ni gillar. Därför belönar vi din recension med ett 5-linne. Recensionen behöver inte ha någon speciell längd eller form utan bara innehålla dina egna ord om vad boken handlar om och vad du gillar med den. Självklart kan du skriva din recension anonymt. Hitta då på en signatur som tex AB eller Bokflickan istället. Passa på att tipsa dina medflator om de bra böcker som finns därute!

Maila din recension till 5flator@gmail.com. Om du har några frågor går det förstås bra att skicka dem till samma adress!

PS: För att göra det ännu lättare skapade Angelica ett litet standardformulär som man kan använda om man vill för att få lite hjälp på traven i recenserandet!

Namn på boken:
Namn på författaren:
Utgivningsår:
Boken handlar om:
Tex vem/vilka huvudpersonerna är och vad som händer dem, vilken tid och vilken miljö historien utspelar sig i. En generell beskrivning utan att avslöja för mycket och definitivt inte slutet!
Det här gillar jag med boken: Tex att den var välskriven, humoristisk, spännande, romantisk sexig, jättelång, jättekort, ironisk, sorgsen, behandlade något visst tema…
Eventuell jämförelse: Tex om man läst fler av författarens böcker och tycker att den här var bättre, sämre, utspelar sig i en annan miljö, hade fler eller färre lesbiska inslag, var mer eller mindre romantisk eller annorlunda på annat sätt. Eller om boken kanske påminner om någon annan bok, eller annan författares sätt att skriva. Eller påminner den kanske om någon film eller tv-serie, eller om din faster Agda?

Och så förstås om det är något annat du vill ha sagt om boken som du tycker vi andra borde veta!

.

Inga kommentarer: