söndag 2 maj 2010

Monica Nolan recenserar Girls, Visions and Everything

Fem har tidigare intervjuat Monica Nolan, författare av böckerna The Big Book of Lesbian Horse Stories, Lois Lenz - Lesbian Secretary och Bobby Blanchard - Lesbian Gym Teacher. Vi märkte då att Monica var ett stort fan av lesbisk pulp och väldigt kunnig inom området. Därför undrade vi om hon kunde tänka sig att skriva en recension på någon bok hon gillade.

Resultatet ser du ovan, där Monica recenserar boken Girls, Visions and Everything av Sarah Schulman.

Eftersom texten är på engelska har vi skapat en liten ordlista om någon skulle tycka att en del ord i texten är åt det oförståeliga hållet:

Gentrification= gentrifiering (av engelska gentry, ungefär herrskapsklass) avser inom stadsplanering och bebyggelsehistoria en social statushöjning av ett stadsområde genom exempelvis dyra nybyggen eller inflyttning av nya invånare med högre inkomster än vad tidigare invånare hade.

Narrator = berättare

Upscale = uppgradera

Outcasts = utstötta

Sådär ja. Nu vet du förhoppningsvis allt du behöver veta. Mer om Sarah Schulman kan du läsa här och är du intresserad av att läsa mer om lesbisk pulp kan du göra ett besök på Monica Nolans hemsida. (Vi lägger även till sidan i vår länklista). Skulle du tycka att den här boken verkar vara något för dig så kan vi tipsa om att Girls, Visions and Everything finns både hos Adlibris och Bokus.


Vill du skriva en recension på någon lesbisk bok du läst? Massor av läshungriga flator därute väntar på dina boktips! Maila oss på 5flator@gmail.com så belönar vi din recension med ett 5-linne!

.

Inga kommentarer: