onsdag 21 september 2011

Minns du novellen?

Skorpan har hunnit skriva en hel del noveller på Fem flator sedan bloggens start. De flesta av dem finns samlade i boken Väntan på henne, men de finns förstås också kvar på bloggen under etiketten Novell. Minns de dem alla? Vi har lånat några meningar ur några av novellerna. Minns du vilka noveller de kommer ifrån?


A) Så har jag sårat en av de bästa människorna i världen. Tårarna börjar rinna igen när jag går uppför trapporna. Jag vill bara hem och sova. Kanske vaknar jag upp i morgon och så är den här mardrömmen över.B) Jag upptäckte henne inte förrän hon stod precis bredvid mig. Kanske var det för att jag satt och funderade på artikeln jag skulle skriva eller så var det för att hon hade ett svart linne på sig idag. Jag hade på något vis fått för mig att hon alltid skulle vara turkos.

C) Vi är som gjorda för varandra. Jag vet det. Hon vet det. Hennes flickvän vet det inte.D) Hennes hjärta slog snabbt. Hur hade hon hamnat så nära? Hon kände hur Millas fingrar snuddade hennes lår och tog tag i hennes hand precis innan mjuka läppar kysste hennes mun.


E) Det låter som en alldeles förtjusande idé. Ni vill inte stanna en stund? Ni skulle kunna få sätta handbojor på mig ändå.F) Vilken vacker scen det var. Någon borde ha haft med den i en film. Hon satt kvar där, alldeles stilla, tills tjejen kom tillbaka in på grunt vatten igen och började vada mot stranden. Vilken kropp hon hade; vältränad, men kurvig och stora mjuka runda bröst. Lina kom på sig själv med att bara njuta. Sedan försvann uppenbarelsen på andra sidan klippblocket.


G) Det hade blivit mörkt utanför, men det var varmt i sovrummet där Pyret smekte Kims nakna kropp och fick elektriska stötar av hennes rysningar, hennes djupa andetag och av de där underbara ljuden av upphetsning. De var som en blandning av njutning och kärlek, så oförställt och så utlämnande, så nära Kim som någon kunde komma.


H) ”Du är vild. Jag tycker om att vakna med dig.” Alexandra log generat. Emmy verkade alltid säga precis rätt saker. Det hade hon gjort sen den första gången hon öppnade munnen.I) ”Jag har drömt om att ha dina bröst i mina händer”, sa hon. ”Jag har aldrig haft en annan kvinnas bröst i mina händer förut. Men det känns bra.” Jag kände mig mer upphetsad än någonsin. Helst ville jag bara ta med mig Amanda hem, dra av hennes kläder och älska med henne hela natten.J) Ibland möter jag henne på gatan om kvällen, hon med det långa svarta håret. Hon går uppför Götgatsbacken när jag går nerför den. Kanske bor hon i närheten av mitt jobb. Kanske bor jag i närheten av hennes. Det händer ofta att våra blickar möts. Då ler vi mot varandra. Jag vet inte vad det betyder. Kanske bara: Hej, min okända vän, där är du igen.


K) Hela lägenheten kändes tom, ren och ljus. Jag tyckte bäst om hennes sovrum, som var nästan helt i vitt, och sängen, som var som ett stort fluffigt moln. Och att ligga i hennes armar i det molnet tyckte jag om mest av allt. Där hade vi befunnit oss den större delen av de två veckor som gått sedan hon förförde mig på damtoaletten på mitt favorithomohak.


Var det svårt? Lätt? De rätta svaren kommer i morgon! Om du missat någon novell och vill läsa den är det bara att kika under etiketten Novell, så hittar du alla!
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att jag kan alla utom en! Ska bli spännande se om jag har rätt. pS: Det är fint med bilder till texten. Tycker Skorpan borde ha det alltid. ;)

Honungsbit sa...

Det här fick mig att gå tillbaka och börja läsa om alla noveller, några jag faktiskt lyckats missa upptäcker jag. Så vackert skriva allihop :)

Fem flator sa...

Anonym: Det kanske vore något! Jag får be Andie leta fram några passande bilder nästa gång jag skriver!

Honungsbit: Vad roligt att du läst dem igen och tack så mycket för berömmet! =)


/Skorpan